LYS’de Geyve’nin Gururu

LYS 2013 sınavında aldıkları puanlarla Geyve’nin eğitimdeki yüz akı olan öğrenciler belli oldu.
Mehmet AYDOĞAN Mehmet AYDOĞAN

Geyve Milli Eğitim Müdürü Beşir Nalbant: “2013 LYS(Lisans Yerleştirme Sınavı) sonuçları belli oldu. Bu sınava Geyve’deki Liselerden 178 öğrenci katıldı. Yüzdelik dilime göre ilk yüz bine giren 22 öğrencimiz aldıkları puanlarla bizleri sevindirdi.

 

İlçemizdeki liselerin Anadolu Lisesi ve Meslek Lisesi olarak farklı olması göz önünde bulundurulursa; genel olarak başarılıyız. YGS’de yerleşen öğrenciler ile dikey geçişle yerleşen öğrencileri hesaba kattığımızda, Geyve’nin başarı çizgisi, İl ortalamasının üstündedir. Elbette ki biz okullarımızı, öğrencilerimizin sınavlarda aldığı puanlarla değil; onları hayata hazırlamalarına göre de değerlendiriyoruz. Her öğrencimiz, üniversite okumayabilir; ama iyi bir esnaf, iyi bir çiftçi, iyi insan, iyi vatandaş olarak yetişmelerini hedefliyoruz.” dedi.

 

KAYMAKAMA TEŞEKKÜR
MEM Nalbant sözlerine şöyle devam etti: “Bu öğrencilerimizin yetişmesinde emeği geçen öğretmen arkadaşlarımıza ve “Eğitim, birinci meselemdir.” diyerek her zaman bizim yanımızda olan Sayın Kaymakamımız İdris Akbıyık’a camiam adına teşekkür ediyorum. Kaymakamımızın desteğiyle öğrencilere SBS ve YGS konu anlatımlı kitaplar verildi. Deneme sınavları yapıldı. Roman, hikâye dağıtıldı.” dedi.
Öğrencilerimizin aldıkları puanlara göre, yüzdelik dilimde ilk yüz binde olanlar alfabetik sıraya göre şöyledir:

GEYVE ANADOLU LİSESİ
-Ali Can Güler,
-Aşkın Yazar,
-Ayfer Taşpınar,
-Begüm Ezgi Özbek,
-Berna Karaca,
-Büşra Nur Yıldırım,
-Büşra Öztürk,
-Damla İnci,
-Erdinç Yılmaz,
-Furkan Kevşek,
-Merve Öztürk,
-Muhammet Emir Bulut,
-Ogün Karanfiloğlu,
-Öznur Akın,
-Rabia Özkan.

ALİ FUAT BAŞGİL ANADOLU LİSESİ (Düz lise mezunu öğrencileri)
-Büşra Nur Tamay,
-Esra Üstün,
-Furkan Kaymak,
-Melike Çerçi,
-Ömer Çatalbaş,
-Pınar Güven.

GEYVE İMAM-HATİP LİSESİ
-Nihat Balcı,
-Yunus Emre Güngör.

 

Mehmet AYDOĞAN
Geyve Haber

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs