Eğitimde Hamle Gerçekleşti

Geyve’de eğitimde hamle projesi(GEHAP)kapsamında yapılan çalışmalar gerçekleşti.

Editör Editör

Geyve Kaymakamı İdris Akbıyık önderliğinde eğitimin kalitesinin artırılması amacıyla yapılan çalışmalar meyvelerini vermeğe başladı.

İki sene önce liseler arası sıralamada 10. Geçen sene 8. Sıraya gelmiştik. Bu yıl ise 16 ilçe arasında 4. Sırada yer almamız planlı, programlı çalışmaların ürünüdür.

Yine bir evvelki yıl 8 öğrencimizi fen liselerine yerleştirmiştik. Bu yıl 17 öğrencimiz ilk yerleştirmede fen lisesini kazanmış oldular. Yedek yerleştirmelerden sonra bu okullara yerleşen öğrencilerimizin artacağını umut ediyorum.

Biz ilke olarak sadece olası başarısı olan öğrencilerle değil, Geyve ilçesinde anasınıfına giden öğrenciden, lise fen sınıfına giden öğrencilerin tamamı ile ilgileniyoruz.

SBS sınavının kaldırılması her öğrencinin istediği okula gideceği anlamını doğurmaz. 

Nitelikli okullara öğrencilerin seçilerek yerleştirileceğinin bütün velilerimizce bilinmesini istiyorum. Bu konuda öğrencilerimiz idareci ve öğretmenlerimizle rehavete kapılmadan önümüzdeki eğitim-öğretim yılında başarılarını artırmayı hedefliyoruz. Toplumumuz kanayan yarası olan değerlerimizin çürümeğe yüz tutmasından kurtulmamız gerekir. Geyve Kaymakamı İdris Akbıyık “1 Kitap, 1 İnsan” projesini daha etkin bir şekilde uygulamayı zorunlu hale getirdi.

Bu proje ile alakalı fizibilite çalışmaları, kaynak temini devam etmektedir. Adından çok söz ettirecek çok faydalı bir projeyi hep birlikte parselleştireceğiz. İnşallah.

Üniversite sınavında elde ettiğimiz başarı sahip olduğumuz imkân ve potansiyel dikkate alındığında küçümsenecek bir başarı değildir. 

Geyve'nin bu alanda en büyük eksiği, Fen Lisesi ihtiyacıdır. Geyve’de göreve başladığım ilk günlerde bunun farkına varmıştım. Bu eksikliği gidermek için Doğantepe YİBO’yu Fen Lisesi’ne dönüştürmek için yoğun çaba sarf ettim. Ancak 4+4+4 eğitim sistemi ortaya çıkınca girişimlerimiz sonuçsuz kaldı.

Bu duygu ve düşüncelerle başta emeği geçen tüm eğitim camiası personelimizi kutlar, herkesin Ramazan Bayramı’nı en kalbi duygularla tebrik ederim.

Beşir Nalbant

Geyve MEM

Mustafa Hamdullah ERGİN
GEYVE HABER

2013 Listesi

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs