Modern Firavunların Sonuda Boğulmaktır

Mιsιr topraklarιndan en son çağdaş Firavun tam da sonsuza kadar defedildi derken birden bire „Sisi“ adιnda bir „pisi“ kadar korkak yepyeni bir „çağdaş Firavun“ ülkeyi kasιp kavurdu.

Ömer ERDEM Ömer ERDEM

Kιsa bir zaman içinde binlerce insanιn kanιnι döken bu cani modern Firavun koltuğa öylesine yapιşmιş ki adeta antik çağ Firavunlarιna rahmet okutacak…

Antik çağ dönemindeki Firavunlar ile çağdaşιmιz Firavunlar arasιnda bir karşιlaştιrma yapmamιz halinde sadece alet ve edevatιn değiştiğini geri kalan her şeyin aynι olduğunu görmekteyiz.

-Antik çağ Firavunu, Hz. Musa`yι „itibarsιzlaştιrmak“ için ülkenin en iyi sihirbaz ve simyacιlarιnι, bilginlerini toplatmιş ve halk huzurunda ona meydan okumuştu. Musa (a.s) Allahιn yardιmιyla onlarι dize getirince hepsi secdeye kapanιp iman etmişlerdi de bunun üzerine Firavun: „Benden izin almadan Musanιn Rabbine iman ettiniz ha!“, O halde ben de size her türlü işkenceyi yapιp sizi öldüreceğim demiş ve tehditlerinden sonra terör faaliyetlerine girişmişti. Modern Firavunlar da şimdilerde Mιsιr halkιna siz misiniz bize sormadan „Muhammed Mursi“yi seçimle işbaşιna getirenler o halde biz de sizin kanιnιzι dökeceğiz demekte ve vahşice kan akιtmaya devam etmektedirler.

- Antik çağ Firavunlarι kendi iktidarlarιnιn tehlikeye gireceği haber üzerine zulmünü analarιn rahimlerine kadar götürmüş ve ülkede doğan bütün erkek bebekleri katledecek kadar canavarlaşmιşlardι. Günümüz Firavunlarι da kendi ikballeri uğruna erkek kadιn, yaşlι bebek demeden insanlarι, savunmasιz masum insanlarι hunharca katletmeye devam etrmektedirler.

Kadim Firavunlar ile çağdaş Firavunlar arasιndaki benzerlikler elbette bunlarla sιnιrlι değildir. Ne ki biz bu kadarιnιn bile yeterli fikri verdiği kanaatindeyiz. Dolayιsιyla Firavunlar ölse de „Firavunluk“ devam ediyor. Yanlιz çağιmιz Firavunlarιnιn bir kιsmι kendilerini „Müslüman“ olarak tavsif ettikleri için ve en azιndan Hz. Muhammed Mustafanιn (s.a.v) son peygamber olduğu hakikatinden hareketle nasιl olsa bir daha peygamber gelmeyecek diye bazen antik Firavunlardan bile daha zalim olmaya kalkιşabiliyorlar. Halbuki bu sosyolojik yasa Allahιn kullarι için takdir ettiği en önemli yasalardan biridir. Bir yerde Firavunlar varsa onlarιn karşιsιna er yada geç ama mutlaka „MUSA“ lar çιkar ve çιkacaktιr. Zira bu Allahιn sünnetidir, yani değişmez yasalarιndan biridir.


Darbe Gerçeği

Verdiği vergilerle düşmana karşι ordu besleyen halkι müslüman ülke ordularιnιn kendi toprağιnda bile operasyon için İsrail den izin alιp, halkιna karşι gözünü kιrpmadan kurşun sιkmasι belki de en acιnιlasι durumdur. Darbe, zorbalιkla bir iktidar sağlamak olmasι hasebiyle „murdar“ bir iştir ve her tür darbeci de murdardιr. Darbenin yanιbaşιnda marjinal bazι kesimler olsa bile darbecilik en büyük ahlâksιzlιktιr. Darbeciler insanlιğιn yüz karasι aşağιlιk varlιklardιr. Darbeciler hakkιnda daha fazlasιnι bile saydιrmak mümkün ama esas olan darbelere destek durumudur.

Batιlιlarιn almakta olduğu tavιr nedense beni hiç mi hiç şasιrtmadι. Zira batι ikiyüzlü değil „ikiyüz yüzlüdür“. Demokrasi, özgürlük gibi afilli kavramlar ise sadece kendi çιkarlarιna hizmet ettiği sürece değerlidir. Eğer sandιktan müslümanlar çιkacaksa ve eğer terör devleti İsrail için yerlere kadar eğilmeyeceklerse olmaz olsun öyle demokrasi. Bu kadar mι, bu kadar bile değil…

Batιnιn bizim içimizden devşirdiği batιdan fazla „batιcιlara“ gelince açιkçasι onlar daha bir çirkef, daha bir acayip ve daha bir garip. Hâlâ birileri çιkιp gezi ruhu neden Mιsιr için sokaklara dökülmez diye sorabiliyorsa ben sadece yuh! Diyebilirim. Gezinin ruhu imiş, peh! Peh! Gezi denen şeyde ille de ruh arayacaksanιz darbeci bir ruh arayιn. O zaman böyle fuzuli sorular sorup da güya demokrasiye tarafιm gibi şeytanlιklara tevessül etmeyin. Adam gibi ortaya çιkιn „Biz demokrasi ve özgürlük taraftarιyιz ancak İslâm ve Müslümanlarιn da düşmanιyιz“ deyin ve biz de size „liboş, renksiz, silik, münafιk ve zavallι“ yerine „adam“ demeye başlayalιm.


Darbeye Direnmek…

Oryantalist bakιşla iğfal edilmiş aydιn geçinen sözumona entellektüellerimiz bugüne kadar hafιzalarιmιzι Arap karşιtι söylemle kirlettiği için sιradan insanlarιmιz bile Mιsιr halkιnιn direnci karşιsιnda şaşkιn olduğunu ifade etmekten kaçιnmιyor. Araplarιn pis, uyuşuk, pιsιrιk, itaatkâr ve demokrasiden haberi olmayan zavallι yιğιnlar olduğu yolunda onca dezenfarmasyondan sonra insanlarιmιzιn bu “şanlι” direniş karşιsιnda şaşkιnlιk yaşamalarι da tabii gözüküyor. Fakat bu sadece sapι bizden olan “baltalar” onun da bir yolunu bulmaya çalιşacaklardιr. Nitekim “Arap Baharι” olarak şöhret yapan otokratik yönetimlere karşι başlatιlmιş bulunan “halk hareketlerini” tamamen Amerikan projesine bağlayanlar artιk ekranlarda arz-ι endam etmeye başladι bile. Burada batι tarafιndan bir kontrollü tutum sergilendiği açιk ama meseleyi tamamen Amerikan komplosuna havale edenlerin dertleri sadece Araplar hakkιndaki aşağιlιk tezlerini doğrulatmaktan ibaret. Mesele Arap meselesi de değil elbette. Araplar müslüman değil de „budist“ olsaydιlar eğer bizim kalιn enseli aydιnlarιmιzιn günlerce feveran edip gözyaşι dökeceklerini kalιbιmι basarιm.

Mesele Ne?
Elbette ki „ağaç“ falan değil. „Mιsιr halkι“ hiç değil. Mesele tamamen İsrail denen terör yuvasιnιn güvenliğini sağlamak ve Müslüman topraklarιndaki zenginliğin batιlιlara aktarιlmaya devam edilmesi. Müslümanlardan istenen ise buna rιza göstermeleri. Muhammed Mursi eğer buna razι olacağιnι ima bile etmiş olsaydι bir kaç seçim daha işbaşιnda kalabilirdi. Hatta bizim laik, kemalist ve tutucu kesimden övgü de alabilirdi. Ama öyle olmadι birileri çok ama çok yanιldι. Kadim medeniyetlerden bu yana ciddi zulümlere sahne olmuş olan bu topraklarιn „şahsiyetli“ insanlarι zulme karşι şanlι bir direniş başlatmιşlar ve bu direnişte insaf ve vicdan taşιyan milyonlarca insanιn da övgüsüne mazhar oldular.

Bu yazιyι yazarken çok zorlandιğιmι itiraf etmeliyim. Bir yandan mazlumlara yardιm edememenin burukluğu ve diğer yandan zalimlere karşι öfkemden olsa gerek çok karmaşιk duygular içindeyim. Dua ve protesto dan başka elimizden bir şey gelmiyor diye öfkem daha bir kabarιyor. Tek tesellim Yüce Allahιn direnenlerin mutlaka kazanacağιna dair verdiği garanti. Azgιnlιktan kuduran Firavunun sarayιna „Musa“ gönderen Allah, kudurmuş çağdaş Firavunlara da elbette „Musa lar“ gönderecek. Firavun Kιzιldenizde boğularak can verdi. Modern Firavunlar da evvel-Allah Müslümanlarιn tükürük denizlerinde boğulacaklar.

Hangi gerekçe ile olursa olsun halkι yok sayarak darbe yapan satιlιk vatan haini bütün darbecilere „lânet“ olsun!

Darbeciler karşιsιnda onur ve şerefleriyle sapasağlam durup direnen Nil havzasιnιn kahraman evlâtlarιna „selâm“ olsun!

Baki Selam ve Saygιlarιmla.


Ömer Erdem

Mainz/Almanya

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs