Geyveliler Karapınar Yaylası’nda Buluştu

Yaylaları tanıtmak maksadıyla başlatılan etkinlikler devam ediyor.

Editör Editör

İstanbul Geyveliler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile Sakarya Geyveliler Dayanışma Kalkınma ve Yardımlaşma Derneğinin ortaklaşa hazırladıkları asıl amacın yaylaları tanıtmak ve turizme açmak maksadıyla başlatılan yayla şenlikleri devam ediyor. 

Her yıl Ramazan-ı Şerif ayından evvel başlatılan şenlik, Bu sene Ramazan Bayramı’ndan sonraya bırakılarak Belpınar(Kürtlü)Köyü Karapınar Yaylası’nda yapıldı. 

İstanbul Geyveliler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ ile Sakarya'da bulunan ‘Geyveliler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin ortaklaşa olarak Geyve Belpınar Köyü Karapınar Yaylasında düzenlediği Pilav şenliği büyük ilgi gördü.

Yayla Şenliği programına; Geyve Belediye Başkanı Murat Kaya, İl Genel Meclis üyeleri, Belediye meclis üyeleri, İstanbul ve Sakarya Geyveliler Derneği yönetim kurulu başkan ve üyeleri, Gek-Der(Geyveliler Yerel Kalkınma Derneği Başkanı Recep Akbaş, AK Kadın Kolları Başkanı Aynur Gökdemir ve yönetim kurulu üyeleri ile Geyve merkez ile köylerinden, civar il, ilçe ve yerleşke gelen çok sayıda misafir iştirak etti.

Yaylada Cemaatle Öğle Namazı

Gelen konuklara; İmamlar tarafından Kur’an-ı Kerim ile mevlit ziyafeti sunuldu. Asım Yel tarafından vazu nasihat edilip, dua edildi.

Kılınan öğle namazından sonra, 40 küsur kazanda yaklaşık 5Bin kişilik hazırlanan etli, nohutlu pilav ile ayran ikram edildi. 

Çevre Temizliğine Azami Dikkat

Pilav etkinliği sonrası dernek başkanları ile yönetim kurulu üyeleri yaylaların belki de en tehlikeli düşmanı olan çevre kirliliğine yol açmamak için tüm yayla üzerinde mıntıka temizliği yaparak toplanan atıkları bir merkezde yaktılar.

Herkese Teşekkür

İstanbul Geyveliler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği başkanı Bülent Kaya ile Sakarya Geyveliler Dayanışma Kalkınma ve Yardımlaşma Derneği başkanı Ekrem Şimşirel yaptıkları ortak açıklamada: “ Yaylalarımızın görsel ve doğa zenginliğini tanıtabilmek amacı ile yaptığımızı Pilav şenliğine katılımlarından dolayı tüm ilçe ve köylerden gelen misafirler ile ayrıca Pilav etkinliğine desteklerini esirgemeyen Başta Geyve Belediye Başkanı Murat Kaya, Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk, Yılmaz Traktör Sanayi ve Ticaret Akif Yılmaz’a, Akkayalar Yemek Sanayi ve Ticaret ile Özgüllü Süt ürünleri Sanayii’ne Teşekkür ediyoruz.” dedi.

Mustafa Hamdullah ERGİN

GEYVE HABER

Pilav pişirilen ocaklar...

Ayran arabası.

Gençler top oynuyor..

Toplanan çöpler imha ediliyor...

Yayla suyuyla Semaverde demlelen çayın tadına doyum olmuyor..

Suyun Kaynağı..

Isınmak için gece ateşe verilen kütükler ve Sütlü Mısır..

Karakeçili aşiretinin çadırı...

Yayladaki Çayın lezzeti bir başka olur..

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs