Kılıçdaroğlu’nun eli askıda kaldı / MHP'de Gürpınar sesleri

Salih YALÇINTAŞ Salih YALÇINTAŞ
2014 yılında yapılacak olan yerel seçimler öncesinde, siyasi partiler aday belirleme çalışmalarına hız vermiş durumdalar. AK Parti’de bu hafta gözler Ankara’da devam eden Üst Kurul Toplantısına çevrilmiş durumda. Hafta içerisinde Sakarya’nın dosyasının açılacağı ve adayların belirleneceği söyleniyor. MHP ise şu ana kadar 7 ilçede belediye başkan adayını açıklamış durumda. 8 Aralık’ta ise İstanbul’ da yapılacak olan toplantıda MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin başta büyükşehir olmak üzere diğer ilçelerin adaylarını da açıklayacağı duyuruldu. Küçük bir not: MHP kulislerinde Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na Orhan Ünver’in aday gösterileceği konuşuluyor.

 CHP’de ise bu konuda belirsizlikler yaşanıyor. Geçtiğimiz hafta sonu iki ilçenin adayını açıklamak için ilimize gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, tam anlamıyla hayal kırıklığı yaşadı. Kocaali’de Kocaali belediye başkan adayını açıklayan Kılıçdaroğlu’nun, Karasu’da başkan adayının son anda adaylıktan geri çekilmesi nedeniyle eli askıda kaldı. CHP adına son derece vahim bir durum. Partinin genel başkanı aday açıklamaya geliyor, ortada aday yok. Güler misin Ağlar mısın? Aday bulmakta bile zorlanan bir partinin yerel seçimlerde ne kadar iddialı olup olmadığını varın siz karar verin. Bu arada CHP için de küçük bir dip not verelim. Parti kulislerinde Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Raşit Dünya’nın aday gösterileceği konuşuluyormuş. Tabi o da son dakikada adaylıktan geri çekilmezse…

Erenler’de deprem söylentileri


Köşe yazımı yazarken bir telefon geldi. Telefondaki ses “Haberin var mı? Erenler’de büyük bir deprem bekleniyormuş. Hatta şu sıralarda Erenler’de küçük küçük depremler oluyormuş. Sivil savunma ekipleri de Erenler’de bazı incelemelerde bulunuyorlarmış. Sen de böyle bir şey duydun mu?” dedi. Kendisine duymadığımı söylesem de ses tonundan bana çok inanmadığını anladım. Hatırlarsınız bu tür söylentiler 1999 yılında yaşanan deprem sonrası da sık sık konuşuluyordu. Bu arada telefon konuşmasının ardından Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü’nün sitesine baktım. Öyle söylenildiği gibi Erenler’de herhangi bir deprem kaydına rastlamadım. Şunu belirtmek isterim ki, bilim adamları tarafından depremlerin önceden tahmin edilmesine yönelik ciddi çalışmalar var. Ama henüz bu konuda bir sonuca ulaşılamamış durumda. O yüzden bu tür söylentilere itibar etmemek gerekir. Gerçi ben Erenler’de bir deprem bekliyorum ama, öyle sizin düşündüğünüz gibi değil. Benim beklediğim siyasi deprem. Hem de yakın zamanda.

 

Hüsnü Gürpınar Belediye Başkan adayı mı oluyor?


Milliyetçi Hareket Partisi Serdivan’da belediye başkan adayını henüz açıklamadı. MHP’de şu ana kadar sadece Aydoğan Arslan, Serdivan Belediye Başkanlığı’na adaylık başvurusu yapmış durumda. Önceki gün yazdığım köşe yazısında, Serdivan’daki son durumu ele almış Aydoğan Arslan’ın aday adaylığıyla ilgili bazı yorumlarda bulunmuştum. Serdivan’la ilgili yeni bazı duyumlarım var.

Söylentiye göre MHP Serdivan’da İMO Başkanı Hüsnü Gürpınar’ı aday gösterecekmiş. Bu yüzden Serdivan Belediye Başkan adayı açıklanmıyormuş. Tabi bu bir söylenti. Söylentinin doğru olup olmadığını, Serdivan belediye başkan adayı açıklandıktan sonra öğrenmiş olacağız. Biz sadece, kulislerde konuşulanları dile getiriyoruz. Gerisi zaten siyaset kurumlarının işi. Bu arada bir dip not: MHP Büyükşehir belediye başkan adayı olarak Orhan Ünver’i açıklayacakmış. Zaten başka da aday adayı yok gibi görünüyor.
#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs