HEM'in yılsonu Sergisinde Ebru Sanatı

Geyve HEM'in yılsonu sergisinde ,unutulmaya yüz tutan sanatlarımızdan olup,bir yapılanın benzeri yapılması mümkün olmayan bir sanat yapıtı Ebru Sanatı eserlerde Sergileniyor.
Mustafa Hamdullah ERGİN Mustafa Hamdullah ERGİN




Ebru kursiyeri Arzu ARSLANTAŞ,Sergiyi gezen,Eşarp Elbise tasarımcısı İnci ÇALIŞ'a amatör olarak ebru yaptırdı.







Sergiyi gezen bir başka ziyaretçinin yaptığı Ebru







Küçük ziyaretçimizin kursiyer Arzu ARSLANTAŞ gözetiminde yaptığı Ebru







Bir başka ziyaretçi ebru yapıyor






Ebru kursiyeri Arzu ARSLANTAŞ










Sergiyi gezen bir ziyaretçi elinde Fırça ile Boya serpiyor
















Geyve Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılmış bulunan Sergilerden biride,Unutulmaya yüz tutmuş sanatlarımızdan biri olan,yapılanın bir benzerinin yapılması mümkün olmayan bir sanat eseri, Ebru Sanatı eserlerde sergileniyor.




HEM Müdürlüğü bünyesi Ebru kursiyerlerinden Arzu ARSLANTAŞ,Geyve Haber Muhabirimize Ebru Sanatı ile ilgili olarak kısaca şunları söyledi:Kitre yada benzeri kıvam arttırıcı malzemeler kullanılarak yoğunluğu veya kesafeti arttırılan bir sıvı üzerine,içinde sığır ödü bulunan toprak boyaların,sapı gül dalından fırçası beygir kılından yapılmış özel fırçalar yardımıyla serpilmesi suretiyle elde edilen desenlerin,sıvının üzerine kapatılan kağıda aktarılmasıyla elde edilen bir kağıt süsleme sanatıdır.İnsanı dinlendirici özelliğinin yanı sıra,aynısını veya taklidinin tekrar yapılmasının mümkün olmadığı bir sanat eseridir.Ebru Öğretmenimiz Ertuğrul Özkan'ın bize öğrettiği sanatı başka nesillere aktarmaya devam edeceğiz Dedi.

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs