Akıncı Köyü Halkı, İsyan Ediyor

Geyve'ye bağlı Akıncı Köyü halkı, taş ocaklarından dolayı isyan ediyor.
Mehmet AYDOĞAN Mehmet AYDOĞAN

Akıncı Köyü halkından Kamuran Tan:"Emekli polis memuruyum. Uzun yıllar patlayıcı maddeler imha uzmanı olarak görev yaptığım için; Beşiktaş deresindeki taş ocaklarında patlatılan dinamitlerin çevreye ve insanlara verdiği zararı gayet iyi biliyorum.

Taşları kırmak için dinamit patlatmadan önce, vatandaşları uyarmaları gerekir. Fakat malesef uyarmıyorlar. Böyle olunca çoluk çocuk korkuyor, hatta hamile bayanlar bebeğini düşürme korkusuyla psikolojik bunalıma giriyor.

Ocağın tozu dumanı; yemyeşil vadimizin güzelliğini bozuyor. Vatandaşın geçim kaynaği olan ihlamur, kızılcık gibi meyveleri kurutuyor. Çünkü şelale ve dere kurudu.

Ben patlayıcı madde uzmanıyım, birkaç tane büyük kayaları değil, birer ikişer küçük kayaları patlatsalar çevreye bu kadar zararları olmaz.

Adapazarı- Eskişehir karayolu kenarında olan bu taş ocağı; hem kara yoluna hem de demir yoluna zarar veriyor. Ayrıca Nato petrol hattı hemen yanından geçiyor, üstünde de yüksek enerji nakil hattı var.

Taş ocağı insanlara ve çevreye daha büyük zarar vermeden kapatılmasını istiyoruz.

Yediden yetmişe tüm köy halkı gibi Mahmure Ertürk de: " Taş ocağı çalışanlarının patlattığı dinamitlerden evim hasar gördü. Benim de korkudan pskolojim bozuldu.

Yetkililerin derdimize çare bulmasını istiyoruz."dedi.

 

Mehmet AYDOĞAN

Geyve Haber

Kamuran TAN

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs