Darbeye Karşı

Hafta sonu darbeye karşı omuz omuza vererek tek yürek halinde neredeyse bütün sivil toplum örgütlerinin katıldığı Taksim İstiklal Caddesi’ndeydik. Belki de Taksim İstiklal Caddesi nadir yaşamıştır bu tür eylemleri.

Kavgasız, dövüşsüz, yalnızca söylenecek mesajın, iletilecek konunun özüne vurgu yapmak için özel olarak seçilmiş sloganlar ve pankartlar eşliğinde. Neredeyse Türkiye’nin aklı başında diyebileceğimiz tüm yazarları, sivil toplum örgütlerinin liderleri ve en önemlisi son dönemde çıkmış ve yaptığı eylem ve ürettiği söylemlerle gündeme bomba gibi düşen Genç Siviller Hareketi.



 



Aslında bu Türkiye’de bir ilk. İnsanlar yapılanlara ses çıkarmaya başladılar yavaş yavaş. Kimse istemiyor artık kurulu düzeninin bozulmasını. Kimse kimsenin etlisine sütlüsüne katışmak istemiyor. Ve kendinin kine de karışılmasını istemiyor. Öyle ki ne inancına birilerinin burnunu sokmasını; neyi nasıl yapacağını öğretmeye kalkışmasını, nede hayatına nasıl yön vereceklerine karışılmasını istemiyorlar. İnsanlar insanca, müdahalesiz rahat yaşamak istiyor.



İki de bir düdük çalınarak herkes hizaya geçsin, arş marş sözleri sıkar oldu insanımızı. İnsanlar insanca yaşamak isterken birilerine kul köle olmak istemiyorlar. Emri vakiler hoşlarına gitmiyor. Ülkesinin yönetimine sürekli müdahale edilmesi sürekli kendilerine hakaret edilmesi canlarını acıtıyor. Yani sen seçim yapmasını bilmezsin. Senin bu konulara aklın ermez. Zamanı gelince gider oy atarsın, vergini verir, askerliğini yapar her denileni anında itirazsız yaparsın. Konuşma hakkını kullanırsan canına okurum. Ancak sessiz sessiz



düşünebilirsin. Fakat düşündüğünü kesinlikle kendinden başkası ile paylaşamazsın denilmesi artık zoruna gider oldu yurdum insanının ve sesini yükseltmeye karar verdi görünen o ki. Taksim İstiklal Caddesinden başladı ve Türkiye geneline yayılacak. Önümüzdeki hafta Malatya da çok büyük bir gösteri organize ediliyor. Ondan sonra Samsun, Denizli Bursa, Konya derken tüm Türkiye sesini duyurmak istiyor. Bize karışmayın biz kendi kendimize yeteriz demek istiyor. Artık söğüşlenmek istemiyor. Enayi yerine konmak istemiyor. Ensesine vurulup elinden ekmeğini almak;sürekli periyodik aralıklarla bunu tekrarlamak en mazlum insanların bile kanına dokunur. Dokununca da kedinin odaya kapatılıp sopayla üzerine gidildiğinde aslan kesilmesi gibi aslan kesileceği sinyalini vermek istiyor. Aslına bakarsanız bu iyiye işaret. İnsanlar özgür yaşamak istiyor. Ve durup dururken ellerinden ekmeğinin alınması, öte git beri gel denilmesi hoş değil. İtilip kakılmak kötü muamele görmek hoş değil. Bırakın herkes istediği gibi yaşasın. Herkes kendi yolunu çizsin. Üç beş tane kan emici vampir istiyor diye ortalığı dünyanın pek çok yerinde olduğu gibi kan gölüne çevirmelerine izin vermeyelim. Sesimizi avazımız çıktığı kadar çıkartalım. Ekmeğimize, yaşantımıza, hayatımıza müdahale ettirmeyelim. Özgürlüklerimizin artırılması taraftarı olalım; kısıtlanması taraftarı değil. Birazda biz insanca gibi yaşayalım.Fıtratımız gereği.



İleride inşallah Adapazarı’nda da büyük bir organizasyon düzenlenir de katılırız hep beraber. Darbelere dur demek için.



 



Allah’a emanet olunuz.



 



 

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs