Suçatı Mahallesi Yeniden Seçim İstiyor!

Yapılan 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde eski Muhtar Sami Kılıç’ın seçmenlere ve seçime fesat karıştırdığını iddia ederek yeniden seçime gidilmesini istiyor.
Editör Editör

Suçatı(Mimdere) Mahallesi halkı eski Muhtar Sami Kılıç’ın, Sarıgazi Mahallesi’nde ikamet eden çocuklarını aynı zamanda İzmit’te ikamet eden akrabalarını da aynı şekilde Suçatı Mahallesi’nde ikamet ettiklerini göstererek tamamen kendi soyadını taşıyanları kendine oy verecekleri için mahallede ikamet eder şekilde kayıtlara işlemiştir.

Suçatı(Mimdere) Mahallesi sakinleri ile yaptığımız görüşmede; eski Muhtar Sami Kılıç’ın mahallede hemen hiçbir zaman bulunmadığını, yol yapılacağı zaman bir yukarıda bulunan Esenköy Mahallesine giden yolun kendi mahallelerinden geçtiğini bundan dolayı kendi yollarına bakıldığını ancak gelen şahıslarla mahalle halkının ilgilendiğini ifade ettiler. 

Mahalle Konağının inşa halinde ve mezbelelik bir şekilde olduğunu, okulun kullanılmadığını ve tuvaletlerin ise tamamen harap bir vaziyette olduğunu beyan ettiler. Muhtar arandığı zaman gezilere gittiğini anlatan mahalle halkı, yapılan seçimlerde Yasin Karayel’in oy çokluğu ile kazandığı halde eski muhtarın evini kilitleyip Sarıgazi Mahallesi’nde ki çocuklarının yanına gittiği ve mühürleri teslim etmediği öğrenildi.

Eski Muhtar Sami Kılıç’ın vatandaşa gelen mektup ve resmi evrak gibi matbuatı da açarak okuduğu hatta bazılarını fotokopisini çekerek vatandaşı şikâyet ettiği şeklinde mevzular var.

Suçatı Mahallesi’nde kendileriyle görüştüğümüz; Fatma Aydın, Sultan Şahin, Hatice Bul, Hanife Atak, Caner Aydın, Aziz Balcı, Şaban Bul, İsmail Taş, Rafet Şahin, Nuran Taş: “Yapılan seçimde eski muhtar kesinlikle Yasin Karayel seçilmiştir. Eski Muhtar Sami Kılıç, vatandaşın gelen evrakları açıp okumuş kendi kafasına göre hareket etmiştir. Verdiği listelerde mutlaka kendisi kazanabilmesi için vatandaşa verdiği aza listelerinde oy kullanacak şahısların isimlerini yazarak değişik listeler hazırlamıştır. Kendisi kazabilmek için her çeşit yola başvurmuştur. Karar defterine aldığı kararları azalara okutturmadan sadece aldığı kararları imzalattırmıştır.”şeklinde konuştu.

Mustafa Hamdullah ERGİN 

GEYVE HABER

Tuvaletlerin hali..

Muhtarın Mahalledeki evi.

Muhtarın evi kapılar kilitli,,
#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs