Geyve'nin Lale'leri İstanbul'a

Emirgan Korusu'nda açılışı yapılan '9. İstanbul Lale Festivali' ile bu yıl da İstanbul laleyle buluştu. Festival 30 Nisan'a kadar sürecek.
Ali ARICI Ali ARICI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 9. Uluslararası İstanbul Lale Festivali'nin açılışı yapıldı. Emirgan Korusu'ndaki açılışta konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, lalenin evine döndüğünü belirterek, 'Bugün 2014 yılında, 9. Uluslararası Lale Festivali'nde, 20 milyon lale İstanbulluları selamladı. İstanbulluların yüzüne güldü' dedi. 


211 FARKLI TÜR 


Ebrudan, heykele lale temalı pek çok ürünün satışının yanı sıra resim ve fotoğraf sergisi ile müzik dinletileri gerçekleştirilecek. Ebru sanatçıları yapacakları canlı performans gösterileriyle sanatseverlerle buluşurken, En Güzel Lale Yarışması'nda en güzel lale fotoğrafını çeken kişiler ödüllendirilecek. Lale Festivali etkinlikleri kapsamında canlı lale satışı da yapılacak. Bu yıl da Silivri'den Tuzla'ya İstanbul'un tamamında bu yıl 211 farklı türde lale dikimi yapıldı. 


20 MİLYON SOĞAN 


Lale soğanları Konya'nın Çumra ilçesi başta olmak üzere; Silivri, Çatalca ve Şile, Pamukova ve Geyve köylüleri tarafından yetiştirildi. 2014 yılı Lale Mevsimi için semt parkları dahil olmak üzere toplam 20 milyon lale soğanı dikildi. 


Çiftlerin de gözdesi


Festival kapsamında ekilen laleler fotoğraf çektirmek isteyen gelin ve damatların da gözdesi oldu. Beykoz'da bulunan Hıdiv Kasrı'nın her köşesinde başka bir çiftin fotoğraf çektiriyor. Açan çiçekler ve göz alıcı peyzaj kapalı mekan çekimlerini tercih etmeyen çiftler için renkli bir fon oluşturuyor. Hidiv Kasrı'nı cazip hale getiren en önemli etken ise kasır bahçesinde yapılan nişan ve nikah öncesi çekimler için ücret alınmaması ve herhangi bir kısıtlama getirilmemesi

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs