Diş Hekimi Savaş Meriç

Diş Hekimi Savaş Meriç,akıllı insan sadece kendi hatalarından ders alan değil, yanlışı bile bile yapmayandır, dedi.
Editör Editör

Bize kendinizi tanıtır mısınız?   

Adım Savaş Meriç. Geyveliyim. 1988 Gazi Üniversitesi Diş Hekimliği mezunuyum.İlk görev yerim Ankara Topraklı Sigorta Hastanesi.Askeriyede de dişçi olarak görevlendirildim.18 sene kadar Geyve’de serbest muayenecilik yaptım. 5 yıldan beri Pamukova Devlet Hastanesi'nde diş hekimi olarak çalışıyorum.                


Bu görevi seçmenizin sebebi nedir?

Eskiden doktorluğun maddi geliri çok tatmin ediciydi ve dokturluk saygın bir meslektir.Benim bu mesleği seçmemde  bu iki faktör etkili oldu ve mesleği seviyorum .


Görevinizi bizlere de tavsiye eder misiniz?

Tabiki tavsiye ederim ama bu işi severek yapacaksa tavsiye ederim. Çünkü basit bir meslek değil, sabır gerektiren bir meslek ve zor.

 

Görevinizle ilgili unutamadığınız bir hatıranızı anlatır mısınız?Yıllardır diş hekimiyim ama öyle sayılı bir unutulamayacak hatıram yok. Ama bu sabah yaşadığım bir olay beni bayağı güldürdü. Bayan hasta geldi diş dolgusu yaptım  kalktı ve bana dönüp acaba burda diş dolgusu yapabiliyormusunuz diye sordu. Bu olay beni güldürmüştü.


Bizim aracılığımızla gençlere, öğrencilere neler söylemek istersiniz?

Öncellikle diş benim mesleğimin asıl parçasını oluşturduğu için diş sağlıklarına çok dikkat etmelerine, günde iki kez diş fırçalamalarını tavsiye ediyorum. Kesinlikle SİGARA İÇMEMELERİNİ tavsiye ediyorum. Belki şimdi bu sözler sizlere gereksiz gelecek ama akıllı insan sadece kendi hatalarından ders alan değil, yanlışı bile bile yapmayandır...


Bulunduğunuz görevden ayrılınca nasıl anılmak istersiniz?

Herkes gibi iyi biri olarak anılmak isterim ve bunun için de uğraşıyorum.


Son olarak bize söylemek istediğiniz var mı?

Hemşirelik mesleğiniz gerçekten çok güzel ve kutsal, bunun kıymetini bilin. Sizler öbür arkadaşlarınıza göre iş ortamına biraz daha erken yaşlarda atılıyosunuz, daha fazla sorumluluk altındasınız. Bu siz sağlıkçı arkadaşlarımı biraz zorlayabilir ama kendinizle gurur duymalısınız.  

 

Sayın Savaş Bey bizi kırmayıp görüşme yaptığınız için çok teşekkür ederiz.

 

Ben de teşekkür ederim.


                       Hazırlayan: Gurbet AKHAN

                          Geyve ASML Öğrencisi

 

Mehmet AYDOĞAN

Geyve Haber

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs