HEM'in İhtişamlı Yılsonu Sergisi


Geyve HEM Müdürlüğü tarafından “Gültekin Tesisi”nde düzenlenen “Yıl Sonu Sergisi”HEM'in sene sonu sergisi muhteşem oldu.
Editör Editör

Sergiye misafirlerin ilgisi yoğun oldu.İstiklal Marşının birlikte söylenmesinden sonra, Geyve HEM Müdürü İrfan Karaçayır açılış konuşmasını yaptı.
Açılışa gelen konuklar tarafından, katıldıkları kursları başarı ile bitiren kursiyerlerin başarı belgeleri dağıtıldı. Yıl içindeki HEM faaliyetlerine katkı sağlayan kuruluşlara plaketleri verildi. Törene katılan protokol üyeleri birlikte serginin kurdelesini kesti. İlçe Kaymakamı İdris Akbıyık ve beraberindekiler sergi stantlarını gezerek bilgiler aldı.
Geyve HEM Müdürü İrfan Karaçayır yaptığı konuşmada: "Halk Eğitim Merkezleri ‘Hayat Boyu Öğrenme’ felsefesinden hareketle tüm bireylere, toplumun içindeki tüm renklere hizmet vermeyi kendine amaç edinmiş, Atatürk ilkelerini ve Çağdaş normları benimsemiş, yerel değerlere önem veren, işlevselliği fiziki kapasitelerinin çok çok üzerinde olan demokratik eğitim kurumlarıdır.

Günümüzde Yetişkin Eğitimi denildiğinde ilk akla gelen eğitim kurumları Halk Eğitimi merkezleridir. Halk eğitim merkezleri hayat boyu öğrenme merkezleri olarak ülkemizde örgün eğitimin dışında kalan yaklaşık 45-50 milyon kişiye hizmet vermektedir. Özellikle son yıllarda kişisel gelişim ve toplumsal kalkınmaya çok büyük katkıları olan bu merkezler “Yediden Yetmişe Eğitim” ilkesinden hareketle hem Örgün Eğitim Sistemi İçerisinde yer alan çocuklarımızı ve gençlerimizi, hem de gerçek hedef kitlesi olan yetişkinlerimizi Milli Eğitim Sistemimizin Yaygın Eğitim hedefleri doğrultusunda; iyi insan, iyi vatandaş ve nitelikli iş gücü olarak yetiştirmeyi hedefleyen kurumlardır.

Merkezlerimiz bu hedefler doğrultusunda Örgün eğitim sistemine hiç girmemiş, ya da herhangi bir kademesinden ayrılmış veya halen herhangi bir kademesinde eğitim gören tüm vatandaşlarımıza hiçbir yaş sınırlaması olmaksızın, yaygın eğitim sisteminin özüne uygun programlar vasıtası ile kurslar düzenleyerek hizmet vermektedir.

Halk Eğitim Merkezlerinde bu gün 4 değişik meslek seviyesinde ve 67 meslek alanında yaklaşık 2Bin800 farklı modüler kurs programı uygulanabilmektedir. 

Merkezlerimiz Eğitimde Fırsat eşitliğini sağlamak amacıyla düzenlediği SBS, ÖSS, DGS ve Parasız Yatılılık ve Bursluluk Kursları ile özel dershanelere gitme imkânı bulamayan öğrencilerin eğitimine katkı sağlarken, Okuma Yazma Kursları ile hiç eğitim fırsatı yakalayamamış birçok insanımızın okur-yazar olmasına yardımcı olmaktadır.

Ayrıca açılan Meslek Kursları ile İş gücü piyasasına üstün nitelikli ve kalifiye insan gücü yetiştirirken, spora ve sanata verilen desteklerle yetenekli birçok genç Türk sporuna ve sanat dünyamıza kazandırılmaktadır.

Geyve Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü olarak 2013-2014 Öğretim yılında birçok enleri gerçekleştirdik.

-Paydaşlarımız, Stajyer Öğrencilerimiz, Kursiyerlerimiz, Kurs Öğretmenlerimiz ve İdari Personelimizden oluşan ekibimizle, Sakarya’daki yaklaşık 800 kurumun katıldığı Eğitimde Kalite Yönetimi Sistemi Ekip Alanı Proje Yarışmasında 1. Olarak yılın en kaliteli ekibi seçildik.

-Geçen yıl Nüfus oranına göre Sakarya’da en çok kurs açan Halk Eğitimiz

-Yine Nüfusumuza Oranla En çok Kursiyere hizmet veren Halk Eğitimiz

-En Yüksek Hayat Boyu Öğrenmeye Katıma Oranı bizde

-En çok Seminer ve etkinlik Düzenleyerek en çok katılımcıya ulaşan Halk Eğitimiz

Aynı zamanda Mesleki Açık Öğretim Lisesi açarak Mesleki Eğitim veren Türkiye’deki tek halk Eğitim Merkeziyiz.

-Toplam 24 TL lik bütçeye ulaşarak çıkardığımız Geyve’nin Gülü adlı kitabı, toplamda 5000 adet bastırarak yetişkinlerimizde Hayat Boyu Öğrenmeye Katılımda farkındalık oluşturmak için çalışma yaptık. 

-Ayrıca bu kitabı Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, Bakanlıklar ve Türkiye’deki Tüm Milli Eğitim Müdürlükleri ve Halk Eğitimi Merkezlerine göndererek ilimizin ve ilçemizin tanıtımını yaptık.

Açtığımız bu kurslarda ve yaptığımız etkinliklerde bizden maddi manevi desteklerini esirgemeyen Geyve Kaymakamı İdris AKBIYIK’a, Kurslarımızın açılmasında bizlere her konuda destek olan Geyve Belediye başkanı Murat Kaya’ya, Kurs açmamız için bizi sürekli teşvik eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Salih Canbal’a 

Kurslarımız için okullarını ve kurumlarını açan Okul Müdürleri ve daire amirlerine, Mahallelerde eğitim odası oluşturarak halkımızın hizmetine sunan ve Okuma Yazma ve Meslek Kurslarımızın açılmasına katkı sağlayan tüm okul müdürleri ile muhtarlara, 

Kurslarımızın haberlerini yaparak faaliyetlerimizin Yerel ve Ulusal Basında ve ayrıca Türkiye genelinde yüzlerce internet sitesinde yer almasına sağlayan Geyve Haber ve Geyve Medya editör ve muhabirlerine, Birlikte çalıştığım işin en büyük yükünü sırtlayan idareci arkadaşlarım Mehmet Doğan, Hamza Kaya ve Resul Nasır Günbilek’e Kurslarımızda görev alan tüm öğretmen, uzman ve usta öğretici arkadaşlarıma ve davetimize icap edip sergimizin açılışında bizleri şereflendirdiğiniz için siz sayın misafirlerimize çok teşekkür eder, saygılarımı sunarım."dedi.

Sergi açılışından sonra konuklara ikramlarda bulunuldu.


Mustafa Hamdullah ERGİN


GEYVE HABER


#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs