Geyve'de 750'den Fazla Ev Hasar Gördü

Geyve ilçesinde Karaçay Deresi'nin taşması sebebiyle meydana gelen sel sonrası 750’den fazla evin hasar gördüğü ilçe merkezinde selin yaraları sarılmaya çalışılıyor.
Ali ARICI Ali ARICI

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu da bölgeye gelerek incelemelerde bulundu.


Sakarya'nın Geyve ilçesinde yoğun yağış sebebiyle şehir merkezinden geçen Kuruçay Deresi'nin taşması sonucu ilçe merkezinde sel meydana gelmişti. İlçe genelinde büyük maddi hasara neden olan sel sonrasında Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve Sakarya Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) ekipleri temizlik çalışmalarını sürdürürken, selden etkilenen kamu binalarında ve dükkanlarda zarar gören mallar temizleniyor.


Selin vurduğu Geyve ilçesine gelerek incelemelerde bulunan Sakarya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Zeki Toçoğlu ve Sakarya Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Rüstem Keleş, selden hasar gören dükkan sahiplerini de ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundu.


Son 3 günde Yağan kuvvetli yağmurlar neticesinde Karaçay Deresi'nin taşması sonucu ilçe merkezinde sel meydana geldiğini belirten Geyve Belediyesi Başkanı Murat Kaya, "Daha önceki yıllarda metrekareye 36 kilogram olarak düşen yağış, bu son 3 günlük yağmurlarla birlikte metrekareye 96 kilogram olarak düştüğü için bir sel felaketi yaşadık. İlçe merkezimizde 750 hanenin üstündeki evimizde maddi hasarlar oluştu ama en büyük üzüntümüz bir tane vatandaşımızın kaybolması. Geyve Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi'nin tüm imkanlarıyla beraber ilçemizin merkezinde meydana gelen hasarı en az seviyeye indirmeye çalışıyoruz. Kontrol altına alındı. Ekiplerimiz hızlı bir şekilde ilçe merkezini temizliyorlar. Şu anda genel durum bu" dedi.

GeyveHaber

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs