Başbakan Davutoğlu Sakarya'da seferberlik ilan etti

Partisinin Sakarya İl Kongresi'nde konuşan AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, önemli açıklamalarda bulundu, muhalefet partilerinin Paralel yapı ile ilişkilerini açıklayarak seferberlik ilan ettiğini kaydetti.
Ali ARICI Ali ARICI

Partisinin il kongreleri kapsamında Türkiye turuna devam eden Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun bugünkü ilk durağı Sakarya oldu. Büyük bir coşku ile karşılanan Başbakan Davutoğlu burada yaptığı konuşmada 1999 yılındaki depreme vurgu yaparak başbakanın o dönemde günlerce bölgeye gelemediğini, Van depreminde ise aynı gün çok sayıda bakanın, kendisinin ve dönemin başbakanı olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bölgeyi ziyaret ettiğini vurguladı.


Seçimlerin yaklaştığına dikkat çeken Başbakan Davutoğlu, paralel yapı ve muhalefetin yine ortak bir çalışma içinde olduğunu vurgulayarak vatandaşa uyarılarda bulundu. 

Burada bir oyun var. Buna dikkat çekip seferberlik ilan etmek istiyorum. Milletimize bir tuzağın işaretlerini gördüğümü ifade etmek istiyorum. Kılıçdaroğlu salı günü dedi ki ben o gençlerle birlikte yürüyeceğim. Bu iç güvenlik reformuna karşı. Şimdi parti seçmeni şunu söylemesi lazım seni destekledik ama sen o molotofluları neden savunuyorsun diye sorması lazım. CHP Lideri grupta konuşuyor ve aynı saatlerde New York Times'ta bir makale yayınlanıyor. Kılıçdaroğlu direnin derken, milleti sokağa dökülmeye davet ederken aynı saatlerde Pensilvanya'daki zatın New York Times'taki makalesinde de aynı şeyler yazıyor.


İşte Davutoğlu'nun konuşmasından satırbaşları;


Bugün hiç bir vatandaşının düşüncesi, inancı, siyasi görüşü dolayısıyla tahkir edilemediği parya muamelesi görmediği yeni Türkiye'ye geldik hamdolsun. 28 Şubat sonrasında Sakarya depremi gibi bir depremde ekonomide yaşandı. Esnaflar yazarkasa fırlattılar, çiftçilerin bereketi kalmadı, herkes yurt dışına gitmeye çalışıyordu. Türkiye Cumhuriyeti devleti küçük IMF memurlarına hesap verir konumuna düşürüldü. Biz o ekonomik depremden ülkeyi aldık çıkardık ve yeni Türkiye'yi inşaa ettik. Kendi tankını, savaş gemisini yapan bir Türkiye inşaa ettik. IMF'den borç almayan borç veren bir ülke konumuna geldik. Necip Fazıl'ın kendi döneminde yaşadığı garipliklerin daha büyüğü AK Parti dönemlerinde yaşandı. Ve biz dedik ki 'Ayağa kalk sakarya'.


7 RAKAMINA VURGU YAPALIM


AK Parti kadroları bu ülkeyi yeniden tamir konumuna geçti. Bu ülkeyi küresel bir güç olarak ayağa ebediyen kaldırmak için gece gündüz çalışmaya hazır mısınız? 2023'te yeni bir cihan devletine yürümeye hazır mısınız? Sakarya'nın davasını Tuna'ya, Nil'e, Dicle'ye, FIrat'a taşımaya hazır mısınız? Bugün 7 şubat, 7 Haziran'a gidiyoruz inşallah. Bende inşallah şahda diyeceğiz matta diyeceğiz. Bu kez Sakarya'dan 7'de 7 istiyoruz. İnşallah 7 Haziran'da Ankara'ya Sakarya'dan 7 hediye göndermeye hazır mıyız? En az yüzde 70 için hazır mıyız?


BAŞBAKAN SAKARYA'YA GELEMEDİ


Aziz milletimizin her ferdi gibi Sakarya'yı yüreğinde taşıyan ve her zaman kendini Sakaryalı gibi görmüş Başbakan ama aynı zamanda milletin baş hadimi olarak huzurlarınızdayız. Biz millete hükmetmeye değil, milletle birlikte yürümeye geldik. Sakarya depremi olduğunda Başbakan günlerce gelememişti, yollar kapanmıştı. Biz hemen ertesi gün Sakarya'ya geldiğimizde nasıl bir manzara vardı, nasıl bir imtihan ile karşı karşıyaydık hatırlıyorum. Bütün Sakarya ile gurur duyuyoruz. O zor günlerde, millet bir taraftan 28 Şubat baskısı ile uğraşırken bir yandan da Sakarya'nın yaralarını sarmak için seferber olduk. Devlet öyle bir acizdi ki, devleti öyle aciz bir duruma düşürmüşlerdi ki Başbakan Sakarya'ya ulaşamıyordu. Biz geldikten sonra Sakarya'yı bütün Türkiye'nin kavşak, merkez şehri harman şehri yaptık. Van'da da deprem oldu. Van'a deprem olduğu gün bakanlar kurulunun yarısı indi, Başbakan o zaman gitti. Ben Dışişleri Bakanı idim bende programlarımı iptal edip Van'a gittim. Sakarya depreminden Van depremine değişen Türkiye tablosu bu. Van'da hemen yeni bir şehir inşaa ettik.


BİZ SANTRANÇ OYNAMASINI İYİ BİLİRİZ


Ülkenin GSMH'sını 4 misli büyüttük, kolonları kalınlaştırdık, sağlamlaştırdık. Dünyanın her yerinde Türkiye'nin gücünü ve kudretini gösterdik. Maya tuttu, kolonlar sağlamlaştı herkes Türkiye'nin yükselişinden bahsetmeye başladı. Bu ihanet çeteleri sonrasında yeni oyunlar kurmaya başladılar. Bu santranç oyunu değil o zeka gerektirir. Bunlar hilelerle tuzak kurmaya çalıştılar. Mertçe santranç oynamadılar. Oynasaydılar biz santranç oynamasını da çok iyi biliriz, nerede hangi oyunun kurulacağını iyi biliriz. Son 12 yılın tarihini iyi bilmelisiniz ki bundan sonrasına hazır olabilesiniz. Önce kurucu genel başkanımızı siyasetin dışında tutarak engellemeye çalıştılar. 2003'te demokrasiyi tekrar ihya ederek halkın desteğini almış olan genel başkanımızı liderimizi başbakan yaptık. Sonra 2004'te genç subaylar rahatsız diye sağlamlaştırdığımız kolonları sarsmaya çalıştılar. Cumhuriyet yürüyüşleri yapmaya çalıştılar, 2007'de bu kez 367 savsatasını çıkarıp e muhtıra ile AK PArti'nin cumhurbaşkaın seçmesini engellemeye çalıştılar. Yapabildiler mi hayır. Biz yolumuza devam ettik. Millet binasının, devlet binasının inşaa edilmesi lazımdı. 2008'de kapatma davası açtılar. Zannettiler ki biz yılar geri çekiliriz başarabildiler mi hayır. Sakarya'nın akışına gem vurabildiler mi? Bizi tekrar parya kılabildiler mi? Kılamadılar, kılamazlar. Sonrasında biz bir taraftan bu tuzaklarla uğraştık bir taraftan da ülkeyi yeniden inşa etme çabasına girdik. Şeytan taşlarken tavafta yaptık hamdolsun. 


Şimdi, bütün bunlar başarısız olunca bu pensilvanya ve onun Türkiye'deki işbirlikçileri 30 martta önümüzü görüyoruz aziz milletimizi buradan hem uyarmak hem de gelecek seçimlerle ilgili stratejik karar almaya davet ediyorum. 30 Mart'ta her yerde koalisyon yaptılar ama başarılı olamadılar. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 11-12-13 parti birleşti tek aday çıkardı ama sayın Başbakanımızın Cumhurbaşkanı olmasını engelleyebildiler mi? AK Parti dimdik ayakta mı? Engelleyemeyecekler durduramayacaklar. Yeni Türkiye ideali ile yola çıktık. 


SEFERBERLİK İLAN EDİYORUM


Dedik ki gösteri esnasında gösterici kılığına girmiş provokatör olursa yüzlerine maske takıp ellerine molotof alırlarsa engellenirler. Böyle gelen kişinin amacı gösteri değil etrafı yakıp yıkmaktır. Biz böyle dedik ya şimdi bakınız nasıl bir koalisyon başlıyor. Tekrar 30 Mart'tan önce olduğu gibi 3 parti buna karşı çıktı MHP, CHP, HDP şimdi bunlar dördüz oldu. Buna Pensilvanya da katıldı. Geçen salı günü. Geometrideki paralelin suçu yok paralelin suçu var. Burada bir oyun var. Buna dikkat çekip seferberlik ilan etmek istiyorum. Milletimize bir tuzağın işaretlerini gördüğümü ifade etmek istiyorum.


CHP VE PENSİLVANYA ORTAK HAREKET EDİYOR, HALKI SOKAĞA ÇAĞIRIYOR


Kılıçdaroğlu salı günü dedi ki ben o gençlerle birlikte yürüyeceğim. Bu iç güvenlik reformuna karşı. Şimdi ben seçmene sesleniyorum. Kim nerede yürümek isterse istesin kanunlar çerçevesinde her yer serbesttir kanunun gösterdiği yerler. Eğer birisi eline molotof kokteyli alırsa, daha önce şehirlerimizde olduğu gibi milletin huzurunu bozmaya kalkarsa ona karşı tedbir almak devletin hükümetin görevidir. Şimdi parti seçmeni şunu söylemesi lazım seni destekledik ama sen o molotofluları neden savunuyorsun diye sorması lazım. CHP Lideri grupta konuşuyor ve aynı saatlerde New York Times'ta bir makale yayınlanıyor. Kılıçdaroğlu direnin derken, milleti sokağa dökülmeye davet ederken aynı saatlerde Pensilvanya'daki zatın New York Times'taki makalesinde de aynı şeyler yazıyor. 


MÜSLÜMANLARA ZULÜM YAPILIRKEN NEDEN SESLERİ ÇIKMIYOR


Müslümanlara, kürtlere, Türklere her türlü zulüm yapılırken susan bu zat, AK Parti döneminde sızdığı yerlerden hareketle diyor ki Türkiye'de herkes zulüm altında. 28 Şubat zulüm dönemi değil miydi? Onunla bugün karşılaştırıldığında herkes ana dilini konuşabiliyor mu? Herhangi bir vatandaş arasında etnik ayrımcılık var mı? Her türlü imkanlarımızla seferberiz. Gayri Müslim liderlerle 2 hafta önce görüştüm. Hepsi teşekkür etti. Bu zat ne yapmak istiyor Rum, Yahudi, Ermeni Lobilerini aleyhimize kışkırtmaya çalışıyor. Oradan diyor ki hepiniz baskı altındasınız direnin. Kılıçdaroğlu Meclis'te ne diyorsa bu paralel yapının başı da onu söylüyor onu yazıyor. Şimdi CHP seçmeninin sorma zamanı değil mi? Onun gibi davranan Kılıçdaroğlu'ndan ulusalcı, yurtsever çıkar mı? Onlar sokağa dökmek için çağırıyor, biz ise ayağa kalk sakarya diyoruz ve Sakarya ile birlikte millet de ayağa kalkıyor.


EY BAHÇELİ SEN NİYE KARŞI ÇIKIYORSUN?


Hadi Kılıçdaroğlu'nun diyet borcu var bu zata peki Bahçeli sen niye karşı çıkıyorsun? Sayın Bahçeli de onlarla işbirliği içine girdi. Şimdi sorması lazım vatanperver milliyetçi seçmenin milli duygularla sorması lazım. Devletin güvenliğini halkın özgürlüğünü teminat altına alan bir reform paketine neden karşı çıkıyorsun? HDP çözüm sürecine en büyük darbeyi paralel çete vuruyor. Çözüme karşı çıkıyor bunu provoke ediyor sen niye özgürlükleri tahkim eden geçmişte Jitem nedeni ile suçlamalarda bulundun. Bu yasaya neden karşı çıkıyorsun? Hepsi biliyor ki normal yolla iktidar olmaları mümkün değil. O yüzden bu tür yollara başvuruyorlar.


SAKARYA'YA DA MÜJDELERLE GELDİK


Madem Ak Parti Sakarya'da tek parti o zaman sizden 7'de 7 istiyoruz. Sakaryaspor futbol tarihimize altın harflerle geçmiştir her zaman yetiştirdiği futbolcularla. Bir müjdeyi de paylaşmak istiyorum. 25 bin kişilik bir stadyum inşallah en geç 2016'da hizmete açılmış olacak. Sakarya'ya her şey helal olsun. Madem müjdeden başladık bu hafta içinde bir bakanlar kurulu kararı imzaladık. Sakarya'nın bütün ilçeleri fındık destekleme programının içine alındı. böylece Sakarya'mıza da güzel bir hediyemizle gelmiş olduk. Sakarya'nın fındığı da suyu da toprağı da bereketli olsun. 428 milyon liralık ihracatı 2,6 milyon dolara çıkardık.


SAKARYA DAVAMIZIN BEŞİĞİDİR


Sakaryamız tarım şehridir sanayi şehridir. Şimdi de YHT ve diğerhatlarla Adapazarı Karasu demiryoluyla bazı aksamalar oldu ama Adapazarı Karasu en kısa sürede üzerinde çalışılmaya başlanacak. İnşallah Sakarya ülkemizin iftiharı olacak. OSB sayısını arttırdık ve 18 bin 720 kişi çalışıyordu. Sakarya bizim için davamızın beşiğidir hem kalkınma hamlemizin odak şehridir. Sakarya bizim için barış harmanı şehridir ama aynı zamanda Sakarya bizim için Ortadoğu'ya aşkla yönelmemizin merkez şehridir. Sakaryalılara doymak mümkün değil ama Fikri Işık Bey bakıyor Kocaeli de bizi bekliyor. Ama geçmeden son sözümü istiyorum 7 Haziran'da Sakarya'da 7'de 7 yapacak mıyız, demokrasi destanı yazacak mıyız?' diyerek konuşmasını sonlandırırken son sözlerini yine üstad Necip Fazıl Kısakürek'ten bir beyitle kapattı.


Başbakan Davutoğlu konuşmasını Necip Fazıl Kısakürek'in şu sözleri ile sonlandırdı; 


Surda bir gedik açtık mukaddes mi mukaddes

Ey kahpe rüzgar artık ne yandan esersen es...

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs