Akdoğan Göleti tamamlanıyor

Sakarya'da 2008 yılı yatırım programında gölet yapımı için 4 milyon YTL pay ayıran İl Özel İdare; 9 adet sulama, 2 adet de hayvan içme suyu göletinin yapım çalışmalarına hızla devam ediyor.
Ali ARICI Ali ARICI

Sakarya İl Özel İdaresi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, inşaatına geçen yıl temmuz ayında başlanan, Geyve Akdoğan ve Kaynarca Turnalı Sulama Göletleri; Eylül ayında tamamlanacak. Akdoğan ve Turnalı göletleri ekim ayında yağışlarla birlikte su tutmaya başlayacak. Özel İdare ayrıca tüm imkanlarını seferber ederek her yıl iki yeni hayvan içme suyu göleti yapmayı hedefliyor.


 Bu yıl merkez Dağyoncalı ve Taraklı Karagöl Yaylası Hayvan İçme Suyu göletleri yapıldı. Bu 4 yeni göletle tarım alanlarının verimliliğini artıracak büyük ölçekli sulama göleti sayısı 9'a, köylerdeki hayvanlara içme suyu temin eden gölet sayısı da 14'e ulaştı.



Ozel  İdare bu yıl da iki büyük ölçekli sulama göletinin yapımına başladı. Proje çizimi, kamulaştırma, ihale gibi resmi prosedürlerinin tamamlandığı Ferizli Nalköy ve Taraklı Kayaboğazı göletlerinin hizmete girmesiyle, ilde sulanan tarım arazileri miktarında yüzde 100'lük artış olması bekleniyor. Her iki göletin 2009 yılının son aylarında tamamlaması hedefleniyor. Öte yandan 2008 gölet programında yer alan diğer 5 gölette de yoğun çalışmalar sürüyor. Hendek Karatoprak, Geyve Hisarlık, Söğütlü Kantar, Kaynarca Topçu ve Merkez Beşevler Meşeli Göletleri'nde temel sondaj, kil dolgu malzeme etüdleri, kamulaştırma ve proje çalışmaları devam ediyor. İl Özel İdare bu 5 önemli göletin 2009 yılında ihale edilerek yapımına başlamayı hedefliyor.

Halihazırda Özel İdaresi sulama tesislerinden, il genelinde 53 bin dekar tarım arazisinde sulama yapılabiliyor. Yeni inşa edilecek göletlerle birlikte sulama yapılacak arazilerin, yüzde 170 artışla 127 bin dekara çıkarılması amaçlanıyor.

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs