Pamukova'da İftar

Pamukovalılar, Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Mahallemde İftar Var’ programında buluştular.
Editör Editör

Sakarya Büyükşehir tarafından kurulan iftar sofralarında binlerce vatandaş Ramazan ayının muhabbet ve bereketini hep birlikte paylaşıyor. “Mahallemde İftar Var" kapsamında düzenlenen iftar programları Pamukova'da gerçekleşti. 

Sakarya Büyükşehir Belediyesi ile Pamukova Belediyesi tarafından ortaklaşa düzenlenen ‘Mahallemde İftar Var’ programlarının ikinci durağı Pamukova oldu. Yoğun ilginin olduğu iftar buluşmasında binlerce kişi katılım gösterdi.


İçmesuyu Çalışmaları Başlıyor


Pamukova’nın geleceğinin Büyükşehir güvencesinde olduğunu kaydeden Başkan Toçoğlu, “İlçemizde başlattığımız altyapı çalışmaları kapsamında 77 kilometrelik kanalizasyon hattını tamamladık. Yaklaşık 22 Milyon TL değerindeki bu dev yatırımın ardından içmesuyu konusunda da kısa süre içerisinde adımlar atıyoruz. Temiz ve bol içmesuyu hedefiyle Pamukova’ya 82 kilometrelik yeni bir hat döşeyeceğiz. Bu doğrultudaki çalışmalarımızı bir ay içerisinde başlatacağız” diye konuştu.




Altyapıda Büyükşehir Güvencesi


Pamukova Atıksu Arıtma Tesisi inşasının da tüm hızıyla sürdüğünü açıklamalarına ekleyen Toçoğlu, “İlçede başlattığımız alternatif kaynak arayışlarımız da tüm hızıyla sürüyor. Yeni sondaj kuyularıyla su geleceğine dönük kararlı hamlelerimiz söz konusu. Kazımiye ve Şahmelek Mahallelerine içmesuyu ulaştırıyoruz. Bu kapsamda yeni bir depo ve 8 kilometrelik bir hat inşa ediyoruz. Bu çalışmamızda da sona yaklaştık” dedi.




Pamukova Yeni Hizmetlere Devam Dedi


Pamukova Çardak Köprüsü’nde de çalışmaların tamamlandığını ve bölgede ulaşım güvenliğinin garantiye alındığını belirten Başkan Zeki Toçoğlu, “Büyükşehir’le Pamukovamızın geleceğini kurmaya devam edeceğiz. İlçemiz standartlarını yükselten yeni ve yerinde hizmetlerimiz artarak devam edecek. 7 Haziran’da Pamukova’da önemli bir başarı elde ettik. Hemşerilerimiz yüzde 55’lik bir destekle Pamukova’da yeni projeler için yola devam dedi. Pamukova Belediyemize, ilçe teşkilatımıza, kadın ve gençlik kollarımıza, mahalle başkanlarımıza, meclis üyelerimize tüm çalışmaları için teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.




Keser’den Toçoğlu’na Hizmet Teşekkürü


Pamukova’da Büyükşehir Belediyesi ve SASKİ eliyle hayata geçirilen tüm çalışmalar için Başkan Toçoğlu’na teşekkür eden Pamukova Belediyesi Başkanı Keser ise şunları söyledi; “İlçemiz geleceğini yakından ilgilendiren tüm konularda değerli Büyükşehir Belediye Başkanımızın desteklerini aldık. Altyapıda Pamukova’ya çok önemli hizmetler kazandırıldı. Önümüzdeki süreçte asfalt konusunda da gerekli adımlar atılacak. Pamukova Büyükşehir’in güçlü hizmet eliyle büyümeye ve gelişmeye devam edecek. ”


YOĞUN İLGİ


Bu yıl üçüncüsü düzenlenen programda Ankara caddesi, 75. Yıl okulu ile parklar hınca hınç dolarken, iftara Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Pamukova Belediye Başkanı Cevat Keser, AK Parti İlçe Başkanı Fatih Akın, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Zehra Hatipoğlu ve Belediye Meclis üyeleri de katıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu ve Pamukova Belediye Başkanı Cevat Keser iftar öncesi kurulan sofraları tek tek gezdi.


GELECEĞE YATIRIM


Programda açıklamalarda bulunan Toçoğlu; “ Bu güzel Ramazan akşamında Pamukova da mahşeri kalabalıkla buluşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Emeği geçen belediye başkanımız Cevat Keser’e teşekkür ederim. Pamukova'da kısa zamanda asfaltlama çalışmalarına başlayacağız. " dedi.


KESER'DEN TEŞEKKÜR


Pamukova Belediye Başkanı Cevat Keser ise, "Desteklerini her zaman yanımızda gördüğümüz başta başkanımızı Zeki Toçoğlu olmak üzere bu güzel akşamda bizleri yalnız bırakmayan Pamukovalı hemşehrilerimize teşekkür ediyorum" dedi.


UNUTULMAZ ANLAR


Konuşmaların ardından Ankara Hacıbayram Camii Başimamı Ahmet Karalı'nın Kur'an-ı Kerim tilaveti ile kulakların pası silindi. Okunan ezan sonrası gönül sofralarında buluşan binlerce kişi aynı anda iftarını açtı. Program sonunda meddah Hayali Seçkin Bayramoğlu’ndan hikayeler dinleyen minikler, Hacivat –Karagöz gölge oyunu ile neşeli dakikalar geçirirken, eski ramazanları aratmayacak güzellikte bir akşamda buluşan Pamukovalılar unutulmaz anlar yaşadı.


İftara Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Pamukova belediye başkanı Cevat Keser ve binlerce vatandaş katıldı.

İftar programı öncesi Ankara Hacıbayram Camii İmam Hatibi ve Kuran okuma Türkiye 1.’si Ahmet Kanal, Kuran ziyafeti sundu.

Hayali Seçkin Bayramoğlu'nun Karagöz gösterisi çok beğenildi. Çocuklarla beraber anne-babalar da Karagöz oyununu zevkle izlediler. 

Mehmet AYDOĞAN

Geyve Haber

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs