Geyve Vergi Dairesinden Uyarı

Vergi borcunu torba yasayla yapılandıranlar dikkat! Vergi borcunda ilk 3 taksitini yatırmayanlara uyarı niteliğinde açıklama geldi.
Editör Editör

Geçtiğimiz aylarda Meclis'ten çıkan Torba Yasa ile vergi, prim ve ceza gibi borçları bitirme yolu açılmış, borcu olanlara taksitlendirme kolaylığı sağlanmıştı. Yapılandırmayla 1, 6, 9, 12 veya 18 eşit taksitte ve 2 ayda bir olmak üzere ödeme kolaylığı getirilmişti.


İLK ÜÇ TAKSİT


Konu ile ilgili Geyve Vergi Dairesi Müdürü Gaffar Koçak'tan, 6552 sayılı Torba Kanun kapsamında vergi borçlularını ilgilendiren 73 ve 74 sayılı maddeleri ile ilgili bilgi niteliğinde bir uyarı açıklaması geldi.


HACZE GİDİLEBİLİR


Koçak; "Büyük çoğunluğu esnafımızı ilgilendiren vadesi 30 Nisan 2014 tarih ve öncesi vergi borçlarını, mükeleflerimizin talepleri doğrultusunda 1, 6, 9, 12 veya 18 eşit taksitte ve 2 ayda bir olmak üzere ödeme kolaylığı getirilmişti. İlk taksitin Aralık 2014 ayında ödenmeye başlanmak üzere tek taksit yaptırarak ödeyenler vergi borcuna ait faizlerinden kurtulmuşlardı. Öte yandan başvurularını 6, 9, 12 veya 18 taksit olarak seçenlerin ilk 3 taksit vadesi geçmiştir. Ödeme yapanların hakları devam etmektedir. Ancak; ödeme yapmayanların bu ay içerisinde ödenmesi gereken taksitlerin ödenmemesi durumunda bahse konu yasa gereği 3'üncü ihlale gireceğinden, vergi mükelleflerimizin yapılanma imkanından yaralanma şansı ortadan kalkacaktır. Vergi Dairemizce arzu edilmemekle birlikte banka, menkûl, gayrimenkûl, taşıt vs. haczedilerek, satışa cihedine gidilebilecek" dedi.


ÖDEME YAPILACAK YERLER


Koçak ayrıca ödemelerin; İlçe Vergi Dairesi dışında da herhangi bir vergi dairesi müdürlüğünde, tüm banka şubelerinde ya da www. gib. gov. tr internet adresinden 02. 00-22. 00 saatleri arasında hızlı ve güvenli bir şekilde yapılabileceğini belirtti.


Geyve Haber / GEYVE

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs