Bin Aydan Hayırlı Gece

Bin aydan daha hayırlı bir gece olan Kadir Gecesi, dolayısıyla Geyve camileri cemaatla doldu.
Editör Editör

Geyve müftüsü Ali Erhun, Geyve Merkez camide, Fazlı Öztürk hoca da Hediye Camisinde yaptığı vaazda özetle şunları söylediler: Her geceyi kadir, her geleni hızır biliniz. Kadir gecesinde yapılan ibadet, bin ayın ibadetine bedeldir. Bunun için kadir gecesi, insanın ömrüne ömür katar. 

İslam dininde Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı Kadir Gecesi, "sema kapılarının açıldığı, dua ve tövbelerin kabul edildiği kutlu gece" olarak kabul ediliyor.


Kadir Gecesinde Yapılacak Dualar

Bu gecede mü'minler mümkün mertebe, vakit ve imkânları ölçüsünde Kadir Gecesini değerlendirmeye çalışırlar. Uyku ve istirahatla geçirmemeye gayret ederler. Çünkü bu gecede herbir Kur'ân harfine otuz bin sevap verilmektedir. Diğer ibadetlerin sevabı da o nisbette artış göstermektedir.


Bu geceyi ihya için ilim öğrenmeli, mesela ilmihal okumalı, kaza namazı kılmalı, Kuran-ı kerim okumalı, dua, tevbe etmeli, sadaka vermeli, Müslümanları sevindirmeli, bunların sevaplarını bütün müminlere göndermeli. Kadir gecesini ihya edenin, Ramazan orucunu tutanın, haccı kabul olanın, bütün günahları affolursa da, namaz, oruç ve kul borçları ödenmiş olmaz. Bunları kaza ederek, ödeyerek borçtan kurtulmak gerekir.

Kadir geceniz mübarek olsun. Ramazan bayramınızı da tebrik eder, İslam alemine hayırlı olmasını Cenabı Allah'tan niyaz ederim.

Teravih namazına müteakip Merkez Camide, Atapaşa ve Hediye Camilerinde Peygamber Efendimizin Sakalı Şerifi ziyarete sunuldu.

Mehmet AYDOĞAN

Geyve Haber


#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs