Din Görevlilerinden Örnek Davranış

Geyve Din Görevlileri Derneği başkanı Ali Yemiş, Diyanet-Sen İlçe başkanı Alaattin Tan ve Hastepe camisi imam-hatibi Ahmet Çelik hoca vatan, millet ve bayrak uğruna şehit düşen polis ve askerlerimiz için İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Garnizon komutanlığına taziye ziyaretinde bulundular.
Editör Editör


Geyve Jandarma Karakolunda nöbetçi komutanlardan Astsubay Kıdemli Çavuş Ömer Yılmaz ile Emniyet Müdür vekili Ahmet Demirtaş'ı makamlarında ziyaret eden Geyve Din Görevlileri Derneği başkanı Ali Yemiş, Diyanet-Sen İlçe başkanı Alaattin Tan ve Hastepe camisi imam-hatibi Ahmet Çelik özetle şunları söylediler:

Vatan, millet ve bayrak uğruna şehit düşen polis ve askerlerimize Cenabı Allah'tan rahmet, yaralı kardeşlerimize acil şifa, siz meslektaşlarına da sabırlar diliyoruz. 

Acılar paylaşıldıkça azalır, sevinçler paylaşıldıkça çoğalır. Bu düşünceyle sizleri ziyarete geldik. Şehit, Allah’ın huzurunda diri olarak hazır bulunup rızıklanacağı ve cennete gireceğine şehadet olunduğu için bu adı almıştır. Kur’an-ı Kerim’de şehitler hakkında şöyle buyurulur:

“Allah yolunda öldürülenlere (şehitlere) ölüler demeyin. Bilakis onlar diridirler. Lakin siz onu anlayamazsınız.”
Müslümanları, düşmanlarına üstün kılan en mühim esaslardan biri "ölürsem şehidim, kalırsam gazi..." inancıdır. Bu durum, ayette "iki güzelden biri" şeklinde ifade edilmiştir. Yani, mü'min için savaşta iki güzel neticeden biri vardır: Ya galip gelecek, ya şehit olacaktır.

Peygamber Efendimiz (s.a.s.) de hadisi şeriflerinde; “Hiç kimse Cennet’e girdikten sonra bütün dünyaya sahip olsa bile tekrar dünyaya dönmek istemez, yalnız şehitler kendilerine verilen nimetler sebebiyle dünyaya dönüp on defa şehit olmayı arzu ederler.

Müslüman milletimizi zaferden zafere koşturan, tarih sayfalarını kahramanlık destanları ile süsleten sebep, vatana hizmet etmek ve şehit olmak arzusudur. 

Bu nedenle her karış toprağı şehit kanlarıyla yoğrulan vatanımızın kıymetini çok iyi bilmemiz gerekiyor.

Bunun için vatanı sevmek, gerektiğinde vatan uğruna canımızı seve seve vermek kutsal bir görevdir.
Vatan sevgisi imandandır. İşte bu şuur ve anlayışla ay yıldızlı bayrağımızın gönderde dalgalandığı, ezanların minarelerden okunduğu Anadolu'ya sahip çıkarken şehit veya gazi olan asker ve polislerimiz adına sizlere teşekkür ederiz.

Astsubay Kıdemli Çavuş Ömer Yılmaz ile Emniyet Müdür vekili Ahmet Demirtaş, ziyaretten memnun kaldıklarını belirttiler.

Mehmet AYDOĞAN

Geyve Haber


Ali Yemiş

Alaattin Tan

Ahmet Çelik
#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs