Kalem, Kılıçtan Keskindir

Geyve METAL (Anadolu Sağlık Meslek Lisesi) Kültür Edebiyat Kulübünün düzenlediği "Terörle mücadelede savaş mı, eğitim mi etkilidir?" konulu münazarada 'Eğitim' kazanarak; kalemin, kılıçtan keskin olduğu ispatlandı.
Mehmet AYDOĞAN Mehmet AYDOĞAN


SAVAŞ MI, EĞİTİM Mİ?

Geyve Anadolu Sağlık Meslek Lisesinin salonunda yapılan münazarayı öğrencilerden Ayşegül Şair ve Handan Abay sundu. Münazaraya başlamadan önce vatan, millet ve bayrak uğruna canlarını feda eden şehitlerimizin aziz hatırası için 1 dakikalık saygı duruşu yapıldı.

10-A sınıfı öğrencilerinden Melike Şenol, Şeyma Elmas ve Zehra Toprak "Terörle mücadelede eğitim etkilidir." tezini; 10-B sınıfından Özge Çalış, Emine Avcı ve Ebrar Avlar da "Terörle mücadelede savaş etkilidir." antitezini savundu.


ZEYTİN DALI

Terörle mücadelenin ancak savaşla sona ereceğini savunan 10-B grubu öğrencileri

 "Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir,

Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir."

diyerek, karşı gruba silah resmi gösterince; 10-A sınıfı öğrencileri de "Eğitim sevgi demektir, eğitim barış demektir, zeytin dalı da barışı temsil eder. Bunun için biz de sizlere zeytin dalı hediye ediyoruz." diyerek, rakiplerine zeytin dalını verince seyircinin alkışları göklere çıktı.

Münazara o kadar çekişmeli geçti ki jüri masasında oturan Zülal Orhan, Hamiyet Bilgekul ve Yasin Can öğretmenler, değerlendirme yapmakta zorluk çektiler.


KABUĞU KIRMAK GEREKİR

Okul müdürü Ahmet Akkuş münazarada 1021 puan alarak birinci olan 10-A sınıfı öğrencilerine hediye verirken yaptığı konuşmada: "Münazarayı düzenleyen öğretmen arkadaşlarıma ve öğrencilerime teşekkür ediyorum. Her iki grubun öğrencileri de tezlerini güzel savundular.

Ülkemizin güncel konusu olan terör olayları inşallah bir an önce biter. Günümüzün tiyatro ve sinema sanatçıları, politikacıları okul sıralarında bu tür etkinliklere katılarak toplum karşısına çıkma alışkanlığı kazanıyor. Bunun için bütün öğrencilerimizin böyle programlara katılıp sıkılganlık kabuğunu kırmalarını tavsiye ediyorum."dedi.


Mehmet AYDOĞAN

Geyve Haber


#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs