Karate’cilere Ödül Töreni

Son dönemlerde sportif faaliyet ile ilgili adından söz ettiren Geyve ilçesi, bir sportif faaliyete daha ev sahipliği yaptı.
Editör Editör

Karate branşında hakem ve sporcular için yapılan tören Geyve ilçesi bireysel spor eğitim salonunda gerçekleşti. Geyve ilçesinde yetişen ilk defa resmi hakem olan ve resmi hakem olup terfi eden hakemler için ayrıca siyah kuşak 1. Dan seviyesine terfi eden sporcular için diploma töreni düzenlendi.


Ödül törenine; Geyve Kaymakamı İlyas Memiş, Geyve Belediye başkanı Murat Kaya, SASKF başkanı Yaşar Zımba, Geyve Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Nurcan Tabakoğlu,Geyve HEM(Halk Eğitim Merkezi) Müdürü Mustafa Doğan, SASKF genel sekreteri ve Geyvespor Kulüp Başkanı Neşet Çakır, sporcular, aileleri, hakemler ve basın mensupları katıldı.

Geyve ilçesinde yetişen resmi belgeli hakemlerin sayısı 28 kişiye ulaşırken bu sayı Türkiye’nin çoğu ilinde yok. Bireysel spor salonunda görevli ayrıca üç resmi belgeli karate antrenörü, bir halk oyunları antrenörü, bir Jimnastik ve Aerobik antrenörü görevli.

Geyve belediyesi, Gençlik Hizmetleri ve Spor il müdürlüğü, Geyve Halk Eğitim Merkezi müdürlüğü işbirliğinde açılan kurslarda şu ana kadar binlerce sporcu yetişti. Teknik direktör Uğur Kobaş, Memduh Sakarya, Yaşar Ordu, Berrin Kobaş’ın görevli olduğu kurslarda yetişen sporcular ilçenin yüz akı.


Teknik direktör ve sportif koordinatör Uğur Kobaş: “Geyve ilçesine geldiğimde yıl 1990 yaş on sekizdi. Şimdi yıl 2016, yaş 43 zaman çok çabuk geçiyor. Yıllardır ilçede yaptığımız çalışmalar mülki amirlerin ve kurumların destekleri ile taçlandı. Kaymakamlık, belediye, Gençlik ve spor, halk eğitim her dönemde yanımızda oldu. Her zaman destek oldular. Bu kurumlar arasında iş birliği mükemmel bizler sadece arada koordinasyon görevini gerçekleştirdik. Buraya gelen destek olan Geyve Kaymakamı İlyas Memiş, Belediye Başkanı Murat Kaya, SASKF başkanı Yaşar Zımba, Geyve Gençlik Hizmetleri ve Spor müdürü Nurcan Tabakoğlu, Geyve Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Doğan, SASKF genel sekreteri Neşet Çakır, Spor tesisleri amiri Yusuf Yıldız’a teşekkür ediyorum. Spora ve sporcuya, destek oldukları bir kez daha gösterdiler.


Yıllardır Ülkemiz, ilimiz ve 26 yıldır Geyve ilçemize hizmet ederek sporcu yetiştiriyorum, artık şunu yürekten söyleyebilirim Geyveli olmak için burada doğmak önemli değil, yeri geldiğinde bir Geyveliden daha çok Geyveliyim niye; çünkü insan yetiştiriyorum, Geyve’nin gençlerini yetiştiriyorum, bundan daha önemli Geyvelilik göstergesi olur mu?”şeklinde konuştu.

Geyve Belediye Başkanı Murat Kaya: “Uğur hocam güzel bir konuya temas etti. Hakikaten Uğur hocamın bu konu ile ilgili çok büyük gayret ettiğini biliyorum. Birçok yere koştu. Yetkililere başvurdu. Bir sürü uğraştan sonra istediğini elde etti. Bizlerde bu hususta kendilerine yardımcı olduk. Bundan dolayı idareci olarak mutlu oluyoruz. Güzel insanlar, sporcular yetişiyor buradan. Bu insanlarımız hakikaten ahlaklı, zeki ve çevik insanlar. Böyle bir ortamda bulunup yetiştikleri için teşekkür ediyorum. Geyvespor Kaynaşma Gecesi adına yapılan gecede milletvekilimizi de davet ettik. Kendisinden söz aldık. Geyve Gençlik Hizmetleri ve İlçe Spor Müdürünün yaptığı bir ön çalışma ile Kaymakam Bey başkanlığında Belediyemize ait olan 79 Bin metre2 bir yer var. İl Spor müdürümüz de geldi. Geyve Kaymakamı İlyas Memiş’in de olurları ile Spor müdürlüğüne vereceğiz. Burada en kısa sürede bir spor kompleksi yapmayı düşünüyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.”şeklinde konuştu.


Geyve Kaymakamı İlyas Memiş özetle: “Öncelik ile Uğur Hocama yapmış oldukları bu çalışmalardan, tesislerin kazandırılmasından, hem de gençlerimizin kötü alışkanlıklardan uzak kalarak, bedenen de ruhen de yapılaşmalarına vesile olduğu için, hem de bu gençler arasından daha sonra ilçemizi/ilimizi temsil eden ve bir meslek sahibi olmalarına da yardımcı olan öğretici, hakem gibi meslek sahibi olmalarına yardımcı olduğu için ben kendilerine gerçekten teşekkür ediyorum. Başkanımızın da ifade ettiği gibi inşallah o yere bir spor kompleksi yapılacak. Yapıldığı takdirde gerek Uğur hocamızı, gerek Spor Müdürlüğümüzün diğer çalışmalarını gerekse Halk Eğitimi Müdürlüğümüzün çalışmalarını yapmak için daha güzel bir ortam sağlayacak, başkanımızın, milletvekilimizin desteği ile yapılacak çalışmalardan dolayı emeği geçen herkese teşekkür ederiz.”ifadelerini kullandı.

Mustafa Hamdullah ERGİN

Geyve Haber

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs