Vergi Haftası Kutlandı

Geyve’de 27. Vergi Haftası törenle kutlandı.

Editör Editör

Kutlama programı, Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile başladı. 

Tören programına; Geyve Vergi Dairesi Müdürü Gaffar Koçak, Geyve Mal Müdürü Serdar Suat Aytek, Geyve Vergi Dairesi Şefi Zeki Aytan, SMMO(Sakarya Mali Müşavirler Odası) Geyve Temsilcisi Ayfer Güner Mert, Mali Müşavir Serbest muhasebeci Ertan Yavuz, Vergi Dairesi çalışanlarından oluşan heyet katıldı.

Çelenk sunuldu.Müdür Koçak’ın Anıta Çelenk sunmasından sonra, Saygı Duruşu'nda bulunuldu ve Birlikte İstiklal Marşı söylendi. 

Geyve Vergi Dairesi Müdürü Gaffar Koçak kısa bir konuşma yaptı.

Vergi Dairesi Müdürü Koçak ve beraberindekiler, İlçe Kaymakamı İlyas Memiş ile Belediye Başkanı Murat Kaya’yı makamında ziyaret etti. Heyet, sırası ile GESOB, SGK Müdürü ve Alifuatpaşa Mahallesi Esnaf Kefalet başkanı Duray Ölmez’i ziyaret etti. Koçak yaptığı ziyaretlerde canlı çiçek ile çikolata hediye etmeyi ihmal etmedi. Koçak ziyaretlerde yaptığı konuşmalarında; Vergi vermenin önemi, vergilerin devletçe kullanım alanları ve 2016 yılı hedefleri ile ilgili bilgiler vererek: “2015 yılında dairemize verilen hedefi %105 olarak kapattık.” Dedi. Vergi dairesinin misyonu ve vizyonu hakkında bilgi verir iken verginin önemini sadece bu hafta anlatıp bitiremeyeceklerini vurgulayarak, tüm yıl boyu verginin önemine değineceklerini ifade etti.

Müdür Koçak ve birlikte oldukları, Akdoğan Mahallesi’nde bulunan “Akdoğan Ortaokulu”nu ziyaret etti. Misafirlerini, Akdoğan Ortaokulu MüdürYardımcısı Engin Kocaman kapıda karşıladı. Ziyarette bulunan heyet üyeleri, 7/B sınıfına misafir oldu. Sınıfta, Müdür Gaffar Koçak Okul Müdür Yardımcısına canlı çiçek hediye etti. Koçak ziyaretinde, derslikteki öğrencilere; vergi nedir? vergi vermenin önemi nedir?toplanılan vergiler nerelere ve nasıl harcanıyor? hangi meslekleri seçmeyi düşünüyorsunuz? sorularını yöneltip açıklamada bulundu. Vergi dairesi çalışanları öğrencilere beraberlerinde getirdikleri hediyeleri dağıttı.

Müdür Koçak ve yanındakiler, Okul Müdür Yardımcısını makamında da ziyaret ederek okul hakkında bilgi aldı.

Daha sonra Vergi Dairesi Müdürü Koçak ile beraberindeki heyet, Alifuatpaşa Mahallesi Cumhuriyet İlkokulu’nu ziyaret ederek, verginin toplanması ve kendilerinin istikbaline yatırım yapılması için gece-gündüz çalıştıklarını vurguladı. Öğrencilere çikolata ile kalem, silgi, cetvel v.s. hediye etti. Hediyeleri alan öğrencilerin mutlulukları gözlerinden okunuyordu.

Mustafa Hamdullah ERGİN

GEYVE HABER

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs