Başkan Kaya TRT'ye Açıklama Yaptı VİDEO

Başkan Kaya TRT'ye yaptığı açıklamada Ayva'nın başkenti Geyve olduğunu belirtti.
Ali ARICI Ali ARICI

KAYA: BİZİM AYVAMIZ FARKLI

Geyve Belediye Başkanı Murat Kaya ise, " Geyve'mizde üretilen ayvamızın tadı farklı, tonajı fazladır. Ayva deyince, Geyve akla gelmektedir Bizim elimizdeki verilerde Türkiye'de 112 bin ton ayva üretilmekte. Bunun 65 bin tonu Geyve'mizde üretilmekte olup ciddi anlamda pazar payımız olan ürünümüz ilçemizin kalkınmasına katkı sağlıyor. " dedi.

“FESTİVALLER DÜZENLEYECEĞİZ”

Kaya, Ayva denince insanların aklına Geyve’nin geldiğini belirterek” Bunun için 2014/68 sayılı meclis kararıyla Geyve logosuna ayva resmi koyduk. Türk Patent Enstitüsü tarafından markaların korunması hakkında 556 sayılı kanun hükmünde kararnameye göre 30. 09. 2014 tarihinden itibaren 10 yıl müddetle logomuzun tescil belgesini de aldık. Bu tat ve lezzette ayvayı başka yerde yetiştirmek mümkün değildir. Biz de bu meyveyi ve adını ölümsüzleştirerek, ayvayı marka haline getirdik. Festivaller düzenleyerek, ayvanın Geyve'yle özleştiğini dünyaya duyuracağız" diye konuştu.

Geyve Haber

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs