Belediye Meclisi Mart Ayı Toplantısı Yapıldı

Geyve Belediye Meclisi; 5393 sayılı yasanın 20. Maddesi gereği olarak Şubat ayı 2016 toplantısını Belediye Başkanı Murat Kaya başkanlığında Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirdi.
Editör Editör

Geyve Belediye Meclisi MHP grup başkanı Sebati Koçsar gündem dışı söz alarak özet ile: “Yapılması gereken önemli işlerden birisi daha önceki meclis toplantılarında da beyan etmiştim. Cumhuriyet Meydanı ile ilgili bir proje vardı. Altı otopark şeklinde olacak idi. Bunu ile ilgili bir gelişme var mı? Belediye önünde yapılan çalışmaları takdirle karşılıyoruz. Teşekkür ediyoruz. Güzel şeyler yapılıyor. Yapanların eline sağlık. Ancak ben büyük resmi görmek adına soruyorum. Meydan ile ilgili düzenleme ne zaman yapılacaktır. Bilgilendirilir isek memnun olurum.


 Ayrıca beraber başladık burada 2 yıla yakın beraber olduk. Belediye Meclis üyesi Nedim Kaya’yı kaybettik. Allah rahmet eylesin. Yattığı yer nur, mekânı Cennet olsun. Onun yerine gelen arkadaşımız Aynur Gökdemir’e ‘Hoş Geldiniz’ diyorum. Hayırlı uğurlu olsun. Birlikte burada İnşaallah güzel işler yaparız. Alifuatpaşa Mahallemizin Adapazarı istikametinden girişi ile Geyve girişimiz maalesef olmadı. Sabır ile bir müjde bekliyoruz. Özellikle köprü üzerinden Taraklı istikametine giden yolun giriş-çıkışlarının mutlaka verilmesi gerektiğini hepimiz biliyoruz. Vatandaşlarla konuşarak bilgi alıp geliyorum. Birde Alifuatpaşa Mahallesi’ne Ziraat banka şubesi açılacak mı? Bu hususta da malumat verilir ise memnun oluruz. Teşekkür ederiz.” Diye ifade etti.

Geyve Belediye Başkanı Murat Kaya: “Geyve Cumhuriyet Meydanı çoğu ilçeye nasip olmayacak şekilde güzel bir meydan. Yani şehir oluşur iken böyle bir meydan kendiliğinden oluşmuş. Bizim yapacağımız meydan projesinin içinde Ziraat Bankası ile Adalet Sarayı’dadâhil. Hemen üstünkörü bir iş yapmak istemiyoruz. Adalet Sarayı’nı programımıza aldırdık. Aslında bu yapılacak olanlar belediyenin görevleri arasında değil. Biz şunu kullanıyoruz AK Parti hükümetinin mensuplarıyız. İktidardan en iyi hizmeti alacağız. Düşüncesi ile bu kadar koşuyoruz. Aslında bu mesele siyasi bir meseledir. 

Ziraat Bankası’nın yapılması veya Ulaştırma Bakanlığı’nın Devlet Demiryolları için YHT yolunda alt veya üst geçit yapılması belediyenin işi değil. Bu ilçenin gelişmesi için. Bırakın elimizi taşın altına koymayı vücudumuzu bile taşın altına koyarız. Tüm arkadaşlar ile ve sizlerle beraber gece-gündüz koşuyoruz. Cumhuriyet Meydanı ile ilgili proje ise Adalet Sarayı ile Ziraat Bankası geriye çekildikten veya yeni yerine geçtikten sonra yapılacak bir projedir. Basit bir proje olmayıp ciddi ve geniş kapsamlı bir yatırım projesidir. Adalet sarayı için Bakanlık ilave bir yer istedi. 2Bin m2 tapulu yerimizi verdik. Bunun yanında ilave bir yer daha talep edildi. Bütçemizin durumuna göre ilave yer alacağız. 

Nasıl ki Geyve Devlet Hastanesi’ni profesyonelce büyük başladık. Kredi Yurtlar kurumunun 350 kişilik binasını büyük düşünerek başladık. Nasıl 200 yataklı Lise Orta Öğrenim Yurdu başladık. İleriye yönelik büyük bir Adalet Sarayı yapmak istiyoruz. Adalet Sarayı ile Ziraat Bankası meydandan kalkmadan bu projeyi başlatmak bizim için çok uygun değil. 1/1000 likleri yapıldı. Büyükşehir Belediyesi’nden geçirildi. MSB’ye yazılar yazıldı. Ziraat bankası Bölge müdürü bize yaptığı iadei ziyarette kendilerine Alifuatpaşa mahallemizin çok değerli, 8Bin nüfusunun olduğunu, beldelikten mahalleye dönüştürüldüğünü, Anadolu’nun birçok ilçesinden daha fazla nüfusa sahip olup büyük olduğunu kendilerine anlattık. Bize söz vererek Alifuatpaşa Mahallesi’ne bir Ziraat Bankası şubesi açacağını ifade etti. Demiryolları şube müdürünü ziyaret ederek küçük vasıtaların geçebilmesi için bir alt geçit ile birde üst geçit talep ettik. Talebimizi kabul edip, bunun için gerekli çalışma projeleri başlattılar.”şeklinde konuştu.

Vefat eden AK Parti meclis üyesi Nedim Kaya’nın yerine yedek üye Aynur Gökdemir getirildi.

Gündeminin birinci maddesi; Zabıta Amirliğinin Hacı İbrahim Sokak ile ilgili 19.02.2016 tarih ve 125 sayılı yazısı-İmar Komisyonuna oy birliği ile karar verildi.

Gündemin ikinci maddesi; Geyve Hırka Mahallesi Karşı Bağlar Mevkii 132 ada 3 parsel üzerinde yapılacak olan Mesire yeri ile ilgili İller Bankası’ndan kredi talep edilmesi oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin üçüncü maddesi; Karaçam Mahallesi’nde Dini Tesis olacak yerin imar planının yapılmasına, oy birliği ile karar verildi.

Mustafa Hamdullah ERGİN

GEYVE HABER


#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs