EDİRNE GEZİSİ

Öğrenci kaleminden Edirne gezisi
Mehmet AYDOĞAN Mehmet AYDOĞAN


Anadolu Gençik Deneğinin düzenlediği gezi için her okuldan öğrenci seçiliyordu .Geyve Sağlık Meslek Lisesinde seçilen öğrenciler biz olduk. Gezilecek yer; tarihi ve kültürel özelliklere sahip serhat şehri olan Edirne idi.

Geyve'den Adapazarı’na gittik. Derrnek binasında bizlere gezi hakkında bilgi verdiler. Gece saat 1:00 ‘de yola çıktık ilk durağımız peygamberimizin dostu olan Eyüp Sultan'ın türbesi oldu .Burada sabah namazını kılıp uzun bir yolcuktan sonra Edirne’ye vardık. Edirne tabyalarını gezdik. Mimar Sinan ’nın şaheseri olan Selimiye camisine gittik . Avrupalıların” Türkler Ayasofya ‘nın kubbesinden büyük kubbe yapamaz”. Sözü üzerine; Mimar Sinan Selimiye camisini daha büyük yapmıştır ve şöyle demiştir:” Allah’ın izniyle bu cami kıyamete kadar yıkılmayacaktır.” Buradan 1402 yılında yapılan Eski cami’ ye gittik. İkindi namazını kıldık . 

Edirne çarşısını gezdik. Akşam namazını Üç şerefeli camide kıldık. Hasan Sezai türbesinde dua ettik. Saat 24:00'te Geyve ‘ye doğru yola çıktık. Sabahın erken saatlerinde evimize kavuştuk.

Bize, Osmanlı İmparatorluğuna başkentlik yapmış olan Edirne’yi gezme fırsatı tanıyan öğretmenlerimize ve derrnek  yöneticilerine teşekkür ederiz.

Enes TURAN, Eren YAYLA

Geyve METAL öğrencileri


#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs