Sakarya Nehri Kenarı Çöplük mü?

Alifuatpaşa'dan eski yoldan Pamukova istikametine giderken yolunkenarı ile Sakarya Nehri arasında kalan yer çöplük mü?
Mustafa Hamdullah ERGİN Mustafa Hamdullah ERGİN


Pamukova istikametine doğru Sakarya nehri kıyısına atılan çöplerin oluşturduğu görüntü ve mikrop yuvası



Bu atıklar başka bir şekilde değerlendirilemez mi?




İnşaat atıkları



Çek-Yat




İnşaat atığı




Valiz



Hayvanlara verilebilecek atıklar




Atarken hiçmi vicdan azabı çekmediniz?





Ağaçlandırma güzel amma...


 


Alifuatpaşa Beldesi'nden Pamukova-Bilecik-Eskişehir istikametine Trenyolu kenarında bulunan yoldan giderken, hemzemin geçite varmadan evvel yolun kenarına atılan çöp ve molozlar acaba başka bir yerde değerlendirilmez mi?


Sakarya Nehri ile yol arasında kalan boşluğa dökülen çöpleri gören vatandaşlar "Sakarya Nehri gibi suyu bol olan bir nehrimiz kenarlarına halktan bazılarının çöp ve molozlarını dökmesi, sanayi kuruluşlarınında nehrin içine kimyasal atıklarını boşaltması, yerleşim yerlerinin ise kanalizasyonlarını arıtmadan buraya boşaltması Sakarya Nehri'nin içilebilir vasıfta olan suyunun terkibini tamamen bozdu.


Önceleri 50-60 kiloluk yayın balığı avladığımız Nehirde neredeyse balık avlayamaz hale geldik. Dış devletler çöpten ve geri dönüşüm yapılabilecek atıklardan para kazanırken duyarsız vatandaşlarımız çöplerini buralara atarak hem mikrop üremesine yol açıyor hemde çevreyi kirletiyor.


Yolun kenarı ağaçlandırma yapıldı amma kalıcı değil başka biri gelince kesecek yolu genişletecek. Yapılan işler göstermelik. Önce yol genişletilse daha sonra kenarları ağaçlandırılmış olsaydı onbeş yirmi yıl veya daha fazla bir zamana hitap ederdi"diyen vatandaşlarımız sözlerine şunları ilave ettiler:


"Sakarya Nehri'nin her iki kenarı çevre düzenlemesi yapılarak yürüyüş parkurları ve dinlenme yerleri yapılabilir. Osmaneli bu işi güzel başarmış bizler neden yapmayalım"dediler.


 

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs