Eylül Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı

Belediye Meclisi; 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 20. Maddesi gereği olarak aşağıda gündemde yazılı gündem maddelerini görüşmek ve karara varmak üzere, Geyve Belediye Başkanı Murat Kaya Başkanlığında Geyve Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda toplandı.
Editör Editör

Gündem:

1- Mali Hizmetler Müdürlüğünün 16.08.2016 tarih ve “2017 Mali Yılı Gelir ve Ücret Tarifesi” konulu yazısı hakkındaki görüş oy birliği ile, 

2 Mali Hizmetler Müdürlüğünün 23.08.2016 tarih ve “Satış Yetkisi” konulu yazısı hakkındaki görüş oy birliği ile,

3- Mali Hizmetler Müdürlüğünün 23.08.2016 tarih ve “Gayrımenkul Yıkım Kararı”konulu yazısı hakkındaki görüş oy birliği ile, 

4- Maliye hazinesine ait Orhaniye Mahallesi 39 ada 144 ve 145 nolu parseller ile ilgili İmar Planı Tadilatı hakkında görüş oy birliği ile,

5- İlçemiz Düzakçaşehir Mahallesi 149 ada 2 nolu parsel ile ilgili imar komisyon raporu ve tadilatı hakkında görüş oy birliği ile karar verildi.

Gündem dışı söz alan MHP ilçe meclis üyesi Engin Toklu, başkan ile meclis üyelerini, hazirun ve olmayanlar adına selamladıktan sonra sözlerine şöyle devam etti: “Geyve için trafik artık bir sorun olmağa başlamıştır. Park sorunu da başta gelmektedir. Meydan projesi altında yapılmak istenen meydanın genişletilmesi 2 yıldan beri geç kalmıştır. Parkın(Çay Bahçesi) duvarlarını yıkarak sanki biraz ferahlamıştır, ancak yeterli değildir. Bir an evvel yeraltı otoparkını ve meydan genişletme projesini hayata geçirmemiz lazımdır. Çarşı içi Şehit Şenol Kamış Meydanı’ndan Atapaşa Camiinin arası trafik sıkışıklığı yaşamaktadır.

Düzensin yapılan parklar, araçların gidiş-gelişlerini zorlamaktadır. Eğer park olacaksa bu cadde üzerinde yolu biraz daha genişletmeliyiz. Yâda tek şerit olarak kullanmalıyız. Baharatçı Âdem ile Yemci Hakkı arasında yuvarlak, küçük de olsa dönel kavşak yapılabilir.

Taraklı’dan gelen yolun, Pamukova’dan gelen yolla Hırka, Sarıgazi, Umurbey altından bir yeni çevre yolu ile birleştirilmesi projesini hayata geçirmeliyiz. Ağır taşıtların mecbur kalmadıkça, şehir içini kullanmayıp, çevre yolundan geçişlerini sağlamalıyız. Şehir içi Mahallebaşı ve Postane sokağının bazı yerleri dar olduğundan araç sıkışmaları olmakta, araçlar ile yayalar birbirine geçmiş durumdadır. Bunun içindir ki çevre yolu projesi Geyve’mizin trafik yönünden rahatlaması için gerekli olmuştur.

Bazı mahallerimizin ulaşım sorunu görülmektedir. Burhaniye-Saraçlı-Doğantepe Mahallelerine günlük ulaşım için vatandaşın mahallesinden merkeze gelip gidebilmesi için yolcu taşıma araçları seferleri düzenlenmelidir.

Karaçam Mahallesi personel tarafı girişi ile Çakar Petrol arası yan yolun son durumu ne haldedir? Karaçam Mahallesi Köy konağı ne zaman bitirilip meydan rahatlatılacaktır, burada da yayalar ile araçlar birbirine girmiş durumdadır.

”şeklinde konuştu.

Mustafa Hamdullah ERGİN

GEYVE HABER


#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs