AKŞENER: TEK CÜMLE YOK

MHP eski Milletvekili ve Genel Başkan Adayı Meral Akşener; “15 senedir iktidardasınız, parlamenter sistemin hangi kanunu size terörle mücadelede zorluk çıkardı? Anayasanın değişikliğinde ekonomi ile terörle ilgili tek bir cümle yok.”
Ali ARICI Ali ARICI

YOĞUN İLGİ VARDI

Sakarya’ya gelen MHP eski Milletvekili ve genel başkan adayı Meral Akşener, Adapazarı Sırma Düğün Salonunda vatandaşlarla bir araya geldi. Milliyetçi İşadamları Derneği tarafından organize edilen toplantıya binlerce vatandaş katılırken, kalabalık bir vatandaş topluluğu ise toplantıyı dışarıdan takip etmek zorunda kaldı. Büyük izdihamın yaşandığı toplantıda Akşener’e ilgi gösterilirken, özellikle kadınlar Akşener’e yaklaşabilmek için adeta birbiriyle yarıştı. Şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Akşener, “Bizi sizlerle buluşturan Milliyetçi İşadamları Derneğine, burada bulunan sizlere kalpten teşekkürlerimi iletiyorum, hoş geldiniz hayırlar getirdiniz” dedi.

TEK PANKART YOK

İstanbul’dan Sakarya’ya karayoluyla geldiğini belirten Akşener, “Adapazarı’nın içinden geçtik ama ‘Hayır’ tercihini seslendirenlerin asabildiği tek bir pankarta, duyuruya rastlamadık. 17 Nisan sabahı, 16 Nisan akşamı gereğini yapmış olacağız. Hükümet 15 senedir milli irade diyor. Evet, milli irade önemli, milli irade milletin onayına eğer seçimse bu, siyasi partiler vaatlerini, projelerini anlatır, eşit bir yarış yapılır, yani milli irade, milletin hür iradeleriyle sandığa attıkları oyla şekillenir. Sandıktan çıkan sonuca da milli iradenin tecellisi denir. Şimdi bir referandum var, bu referandumda her birimizin, her birinizin evladının, çoluğunun çocuğunun geleceğini yeniden tanzim edecek bir seçim için sandığa gidiliyor ve oy kullanacaksınız. Elbette ‘Evet’ tercihinde bulunanlar olacaktır, ‘Hayır’ tercihini ortaya koyan bizim gibi insanlar da olacaktır” ifadelerini kullandı.

‘ÖNCE SAĞINA SOLUNA BAK’

“‘Evet’ tercihinde bulunanları biz baş tacımız sayıyoruz ama buna karşılık devletin gücünü elinde tutanlar, ‘Hayır’ tercihinde bulunanları kafirlikle suçladı. Bir müdür çıktı vatan hainliği ile suçladı, bir savcı çıktı ‘Bak hele bir ‘Hayır’ verin, bedelini ödersiniz’ diye tehdit etti, bir hakim teröristlerle bizi eşdeğer tuttu, peki nasıl olacak da bu kadar ağır hakaret ve iftiralar karşısında, milletimizin hayır tercihinde bulunan bir bölümü için millet iradesi geçerli olacak? Şimdi Sayın Başbakan çıktı dedi ki ‘Hayır tercihinde bulunanlar teröristtir’ Burada, sizlerin arasında teröristlerle masaya oturup müzakere eden var mı? Hayır.” Sayın Başbakan bizim aramızda terörist yok, terörist arıyorsanız önce sağınıza solunuza bakacaksınız” dedi.

‘HAİNLER KORKAK OLUR’

“Enver Paşa’nın güzel bir sözü var, diyor ki ‘Hainler korkak olur’, burada cesur insanlar var” diyen Akşener, “Az önce bir hanım sarıldı bana dedi ki; ‘Buraya geldim diye dükkanımı kapatmaya kalkıyorlar’ İşte böyle zor dönemde tercihlerini Hayır’dan yana koyan cesur insanlar burada. Sayın Başbakan burada korkaklar olmadığı için, korkaklar hain olacağı için, burada korkak da yok, hain de yok, burada cesur insanlar var. Salon kiralıyoruz, salonun sahibini çağırıp diyorlar ki; ‘Ya defterleri getir, ya bunu iptal et.’ Salon sahibi geliyor ‘Ekmek teknemizle oynamayın, iptal edin’ diyor. Kirasını ödediğimiz salonlar iptal oluyor” dedi.

‘ORTADA BIRAKIYORLAR’

Akşener, “Her gittiğimiz yere bir grup genç kardeşimizi gönderiyorlar, bağırılıp, çağırılıyor, böyle bir baskınla karşı karşıya kalınıyor. Biz o baskınlarla ilgili hiçbir çocuktan şikayetçi olmadık, çünkü şikayet edip o çocuklar gözaltına alındığında, Balgat ağaları ‘Bizimle ilgisi yok’ diyor,  çocuklar ortada kalıyor, yine iş bize düşüyor, biz çıkıp onları karakoldan alıyoruz. O gariban evlatlarımızı boş yere bizimle karşı karşıya bırakmayın, yağlı-ballı maaşlar alan çocuklarınızı gönderin ya da gelin, bizim karşımıza çıkın” diye konuştu.

ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ

Akşener sözlerine şöyle devam etti, “İşsizlik gelmiş 12.7’ye, genç işsizlik yüzde 24. Bunca varlığı satarken, işsizliği çözecek bir şey yaptınız mı? Elinizi tutan bir siyasi parti mi oldu? Olmadı. ‘Evet denildiği takdirde terör bitecek’ diyor, ‘15 yıldır teröristler yolgeçen hanına çevirdi ülkeyi, verin evet oyunu terörü bitirelim’ diyor, 15 senedir iktidardasınız, parlamenter sistemin hangi kanunu sizin terörle mücadelede elinizi tuttu, zorluk çıkardı? Bu Anayasanın içinde ekonomi ile ilgili, terörle ile ilgili tek bir cümle yok.” 

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs