Burhaniye Köyünde 23 Nisan Coşkusu

Geyve'ye bağlı Burhaniye Köyünde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliklerinde hem öğrenciler hem veliler doyasıya eğlendiler.
Mehmet AYDOĞAN Mehmet AYDOĞAN


ÇADIR ALTINDA GÖSTERİ

Burhaniye İlkokulunun bahçesinde yapılan bayramı okul müdürü Mehmet Emin Şimşir, anasınıfı öğretmeni Esin Ateş ve köy muhtarı Recep Kara düzenlediler. 23 Nisan şenlikleri, aşırı yağış nedeniyle köy gençlerinin kurduğu çadırların altında yapıldı.


VELİLERİN HEYECANI DORUĞA ÇIKTI

Saygı duruşu ve İstiklal Marşıyla başlayan programda; öğrenciler günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı ve şiirler okudu. Öğretmenlerin hazırladığı muz yeme, baklava yeme, çiğ köfte yeme, un dolu bardaktan pingpong topunu çıkarma  gibi yarışmalar yapılırken, veliler heyecandan yerinde duramadı. Ana sınıfı öğrencilerinin gösterisi çok beğenildi.


DOYASIYA EĞLENDİLER

23 Nisan programı, organizatör ekibin müzik eşliğinde palyaço oyunları ve çeşitli yarışmalarla devam etti. Dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi. Osmangazi Ortaokulu öğrencilerinin Geyve yöresi halk oyunları gösterisi, programa ayrı bir renk kattı. Düzenlenen şenlik sayesinde hem öğrenciler hem de veliler doyasıya eğlendiler.


MİRAÇ KANDİLİ

Öğlen namazından sonra köy camisinde Din görevlileri Şaban Bulut, Alaattin Tan ve Deniz Çetin tarafından Miraç kandili ve şehitlerimizin aziz hatırası için Kuran-ı Kerim tilavet edildi, Mevlidi şerif okundu.


KATILIM ÇOK OLDU

Burhaniye Köyünde gün boyu devam eden 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı şenliklerine Geyve kaymakamı İlyas Memiş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Doğan, Orman İşletmesi müdürü Mustafa İşçioğlu, Nüfus müdürü Mahmut Keçeci, Halk Eğitim Müdürü Mustafa Doğan, Geyve Anadolu Lisesi müdürü Ahmet Akkuş, Elvanbey Anadolu Lisesi müdürü Alaattin Özdin, Geyve Ortaokulu müdürü Kerim Bülbül, Osmangazi Ortaokulu müdürü Mustafa Can, Doğantepe YBO müdürü Adem Çavdar, Eşme Ortaokulu Müdürü Erkan Dursun, Akdoğan Ortaokulu müdürü Remzi Yetkin, Gazipaşa Ortaokulu müdürü Cavit Aykan, Kazımpaşa İlkokul müdürü Remzi Şengül, Eşme İlkokulu müdürü Cemalettin Gürkan, Necip Fazıl Kısakürek İlkokulu müdürü Mesut Türedi, Ahmet Yesevi İlkokulu müdürü Alaattin Şan, Sağlık Meslek Lisesi müdür yardımcısı Sezgin Kaya, öğretmenler ve çok sayıda vatandaş katıldı.


İKRAM BOL OLDU

Okul müdürü Mehmet Emin Şimşir, anasınıfı öğretmeni Esin Ateş ve köy muhtarı Recep Kara bayrama katılan herkese köfte, tatlı, meyve suyu, ayran ve çay ikram edip, davete icabet ettikleri için teşekkür ettiler.

Burhaniye köyünün halkı:" Burhaniye, Burhaniye olalı böyle bayram şenliği görmedi." dediler.

Mehmet AYDOĞAN

Geyve Haber

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs