Ramazan Ayının Fazileti

Geyve Hediye camisi İmam-Hatibi Alaattin Tan hoca, teravih namazı öncesi yaptığı vaazda:" Ramazan ayına kavuşmanın sevincini yaşıyoruz. Bu mübarek ay, bizlere, ülkemize ve tüm İslam alemine hayırlara vesile olsun."dedi.
Mehmet AYDOĞAN Mehmet AYDOĞAN


Alaattin Tan hoca vaazında şunları söyledi: Sevgili Peygamberimizin müjdesine nail olabileceğimiz bir aya kavuşmuş bulunuyoruz. 

"Kim, faziletine inanarak ve karşılığını Allah'tan bekleyerek ramazan orucunu tutarsa, geçmiş günahları bağışlanır." Bu müjdeye nail olmanın en önemli yolu içerisinde bulunmuş olduğumuz ayın faziletini kavramak olacaktır.

Ramazan ayı; tutacağımız oruçlarla bedenimizin sıhhate kavuşacağı, vereceğimiz zekatlar ve sadakalarla malımızın temizliğe ulaşacağı, şeytanların kullara yaklaşamaması ve nefsimizin açlıkla terbiye olmasıyla huzura erdiğimiz, maddi ve manevi hayatımızda birçok güzelliklerin yaşandığı bir aydır. 

Ramazan ayı; ibadet hayatımızda oruçlarımızla, beş vakit namaz ve teravih namazlarımızla, okuyacağımız Kur’an ile manevi yönde birçok güzellikler elde edeceğimiz bir aydır.

Karanlıklar içerisinde kalan ve cehalet dönemini yaşayan insanoğlu Kuran’ın inmesiyle altın çağını yaşamaya başlamıştır.

Kur’an-ı Kerim, Ramazan ayında inmiştir. Ramazan Kur’an ayıdır. Bu ayda Peygamber Efendimizle Cebrail bir araya gelirler Kur’an-ı Kerimi okurlardı. Bunun için evlerimizde, camilerimizde mukabele okuyoruz. 

Bunun için Ramazan ayı, on bir ayın sultanıdır. Bin aydan daha hayırlı olan Kadir gecesi Ramazan ayı içindedir. 

Aziz cemaat, dünya ve ahiret mutluluğunu istiyorsanız; Kurna ve sünnete uygun yaşayınız. 

Geceniz mübarek olsun. Rabbim tuttuğumuz oruçları, kıldığımız namazları, okuduğumuz Kuran’ı, yapacağımız hayır ve hasenatı kabul eylesin. Allah’a emanet olun.

Mehmet AYDOĞAN

Geyve Haber

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs