Çay Mahallesi’nde Harman Zamanı

Geyveye bağlı Çay Mahallesi(Köyü)’nde Harmanlar başladı.
Editör Editör

Türkiye’nin önemli meyve sebze üretim merkezleri arasında gösterilen Geyve’nin yüksek kesimlerinde ekimi yapılan buğdayların hasadı başladı.

Geyve’nin yüksek köylerinde arpalar biçerdöver sayesinde biçilerek hasat yapılmakta. Geyve’nin en önemli hububat merkezlerinden İlk olarak Akdoğan, Karacaören, Sekiharman, Çay, Kulfallar Mahalle (köy)’ lerinde Yulaf’la başlayan hasat, Arpa ve buğday’la devam ediyor.

Eskiden köylülerin çile çektikleri ve iki ay süren harman hasadı tarım teknolojisi ile iki günde bitiriliyor. Biçerdöver geniş bıçaklarıyla koca alanı biçiyor, dövüyor ve buğdayını ayırıyor. Ayrılan mahsulü köylüler römorklara yükleyip ambara, samanını da samanlığa götürüyor.

Çay Mahallesi Muhtarı Suat Kolsuz: “Mahsulümüzü harman yapıp ambara koyduk. Samanlarımızı da samanlığa taşıdık. Şu anda ürün fiyatları bize göre çok düşük. Yaptığımız masrafı karşılamıyor.”dedi.

Mustafa Hamdullah ERGİN

GEYVE HABER

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs