24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜNDE YARIŞMA HEYECANI

Ödüller sahiplerini buldu.
Emir DOLUNAY Emir DOLUNAY

24 Kasım öğretmenler günü vesilesi ile Geyve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından açılan yarışmada 

Kompozisyon dalında ilçe birincisi Geyve Anadolu İmam Hatip Lisesinden Muhammed Emir EROL İlçe ikincisi Geyve Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinden Candan ARAZ Ílçe 3.sü Geyve Anadolu Lisesinden Süreyya TİMURİ oldu.

Şiir dalında:

1.Elif ceren  BULUT Atatürk Ortaokulu

2.Aynur Gül ÇİÇEK  Osmangazi Ortaokulu

3.Melike  CELEP  Geyve Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi 

Resim Dalında:

1.Elif ATASOY Kazımpaşa io.

2.Zehra Kaya YÖRDAN Geyve io.

3.Zeynep TAŞ Hasan Melih Can io.

1. olan kompozisyon:

                                                   Öğretmen

En büyük savaş, cahilliğe karşı yapılandır.

Mustafa Kemal Atatürk ün söylediği bu sözde olduğu gibi. Cahilliğe karşı yapılan savaşın en büyük neferi öğretmendir. Öğretmen karanlık kuyularda bekleyen öğrencileri yani bir ülkenin geleceğini aydınlığa çıkaran bunu amaç edinen kimsedir.

   Geleceğe ve başkalarına  ışık verebilmek için kendini bir kandil misali yakar.Geleceğin gençlerin, gençler ise öğretmenlerin eseri olacağını bilir ve bunun için fedakarlıklar yapar öğretmen. Hatta bazen anne ve babadan fazla fedakarlık yapar. Bizi bizden daha iyi tanıyan kişidir öğretmen. Derttaştır, derdimizi çekinmeden, sıkılmadan anlatabileceğimiz kişidir. Arkadaştır, bazen oturup sohbet ettiğimiz bazen ise beraber gezebildiğimiz kişidir öğretmen. Öğretendir, kişiliğin her şey den önce geldiğini öğretir. Vaizdir öğretmen, yalan dolandan ve zararlı her şey den  uzak durmamızı söyleyen kimsedir. Avukattır, haklıysak eğer bizi savunur. Hakimdir, suçluysak gereğini yerine getirir. Mimardır, sınıfı düzenler. Doktordur bir yerimizi yaraladığımızda ilk müdahaleyi yapar, Ambulans şoförüdür, hastalandığımızda hastaneye  yetiştirir. Mühendistir öğretmen, geleceğimizi inşa etmemizde bize yardım eder.Sanatçıdır, taze ruhların üzerine nakışlar işler hem de imzasını atmadan,  bu eserin üzerinde başka sanatçıların da çalışacağını bilir . Başöğretmen Atatürk ün de dediği gibi: Eserinin üzerinde imzası olmayan yegane sanatçıdır öğretmen. Saydığım bütün meslekler kutsal ve önemlidir.Bu meslekleri icra edenler ise öğretmenlerin eserleridir.

  Her öğrencinin hayatında iz bırakan öğretmenler vardır. Bazı öğretmenler okuma sevgisi, aşılar,  bazıları ise yazma sevgisi. Bazıları öğrencinin kıyafetindeki yırtık yeri diker bazıları ise yeni kıyafet alır da iz bırakır öğrencinin ruhunda ve benliğinde.Kimileri öğrencisinin hüznünü görür de gözyaşını daha düşmeden yakalar.Çoğunlukla iz bırakan öğretmenler,öğrencisinin derdiyle dertlenen hayatında rehber olabilen,’Ben dersimi anlatır çıkarım gerisi beni ilgilendirmez ‘demeyen öğretmenlerdir.Robotların insanların yerini almaya başladığı teknoloji çağında yaşadığımız şu dönemde bilgiye ulaşmamız çok kolayken öğretmenlere düşen öğretici vasfından daha çok eğitici vasfını diri tutmaktır. Bu konuda herkes benimle hemfikir olsa gerek.

Asım’ın neslini, bu neslin ruhuna aşılayan öğretmendir. Yeni bir dünya, yeni bir devir kurmak  amacıyla biz gençleri eğiten, yönlendiren ve canlandıran kişidir öğretmen .

  Toprağa diktiği fidanı, ektiği tohumu canlı tutmak için  gecesini gündüzüne katan öğretmendir. Ürünün yetişmesi için gecesini heba eden öğretmendir. Rüzgardan, yağmurdan, kardan  her türlü doğa olaylarından koruyan benim öğretmenimdir. Türkiye  Cumhuriyeti’ni ilelebet payidar kılmak için genç nesli ayakta tutmaya ve nitelikli elemanlar yetiştirmeye gayret eder öğretmenim.

   

Bilgi vermeyi değil bilgiyi kullanmayı ,sabrıyla  sabretmeyi, dostluğuyla dostluğu,merhametiyle merhametli olmayı  öğreten tüm öğretmenlerimize selam olsun.M.EMİR EROL

2.olan kompozisyon:

                                                          HİNT İNCİRİ 

Hint inciri nedir bilir misiniz? Hint inciri kaktüsün üstünde yetişen, dıştan dikenli olduğu için kötü görünen ama bir o kadar da lezzetli olan bir meyvedir. Aynı öğretmenlerimizin, öğretmenlerimizin olduğu gibi. Dışarıdan katı görünen, yufka yürekli öğretmenlerimiz ya da bizleri aydınlatmak için harcadığı yorgunluğu yansıtan öğretmenlerimiz gibi.

  Ben ki bir cahil, yıllarca benim için çalışıp didinen öğretmenime ne verebilirim ki? Ben ki senin öğrettiklerinden ibaret, et yığını. Sana ne mutluluğu verebileceğim ki? Sen ki bir Hint İnciri , içi mucizelerle dolu. Sen ki bir akabi ,  mavinin en nadir tonu. Senin kırk yıl değil, ömür boyu kölen olsam emeğinin karşılığını veremem. 

  Sarısın, esmer, kızıl… Hepinizin amacı geleceğinizi aydınlatmak.  Bu kutsal mesleği taşıyan o geniş omuzlar, daha ne yükler taşıdı. Bir pastaneci gibi özenle malzemelerini karıştırdın. Hamurunu açtın. Özenle süsledin ve fırına verdin. Şimdi yaptığın bu lezzetle, yükseltip bir doktor, bir mühendis öğrencin  ile gurur duyma vaktidir. Sana adanmış olan sadece bir gün değildir. Tüm yıl, yolunu aydınlattığın kişilerin yanında olduğun bütün zamanlar sana adanmıştır.

  Ben dünyadaki kanatsız melek olarak sizleri tanıdım. Merhametiniz, şefkatiniz, fedakarlığınız, iyimser oluşunuz… Bütün iyi özellikler nasıl olurda tek çatı altında toplanır? Bir çiftçinin bitkilerine verdiği özen ve sevgi ile yetiştirdiniz bizi. Yüzünde oluşan her çzigi bize verdiğiniz bilginin kendisiydi. Senin mutluluk kaynağın ise bu küçük şeylerdi.

  En başta bana bir harfi öğreten ilk öğretmenim olmak üzere, tüm cihandaki öğretmenlerin, garptan şarka tüm eğitimcilerin öğretmenler gününü sevgi ve saygı ile kutluyorum. CANDAN ARAZ

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs