Geyve’de İsmail Bulur Güven Tazeledi

Geyve Esnaf ve Sanatkarlar Odası Olağan Genel Kurulu Sosyal Gelişim Merkezi Konferans salonunda yapıldı. Başkan İsmail Bulur güven oyu olarak yeniden başkanlığa seçildi.

Ali ARICI Ali ARICI

Genel Kurula,Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hasan Alişan, siyasi partilerin ilçe temsilcileri, , SESOB'a bağlı oda başkanları ve üyeler katıldı. 

Divan Başkanlığına SESOB Başkanı Hasan Alişan'ın getirilmesinin ardından kongre saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Geyve Esnaf ve Sanatkarlar Odası'na ait ait faaliyetler, gelir ve gider raporları okunarak üyeler tarafından kabul edildi.

Başkan İsmail Bulur, görev aldıkları günden bu yana esnafı temel alan bir hizmet aşkı ile çalıştıklarını söyleyerek, “Oda olarak esnaf ve sanatkarımızın menfaatlerine olan tüm çalışmaları yerine getirmeye çalıştık. Bizlere bu meyanda güvenerek bu zamana kadar destek veren tüm esnaflara teşekkür ediyorum” diye konuştu.

İlçe Kaymakamı İlyas Memiş’e teşekkür ettiğini belirten başkan Bulur:” Aylık olarak toplandığımız guvenlik toplantısında ilçemizdeki sorunları tek tek dile getiriyoruz. Geyve’de kurulan kermesler sorun olusturuyordu. Kaymakımız kermesleri bir düzene koydu. İlçemizde kapaslık yapan arakdaslarımızın sorunları var. Mezbahane nin Sakarya il merkezinde olması kasap arakadaslarımızı sıkıntıya sokuyor. Bu sorunu çözmek için Büyük Şehir Belediye başkanı Zeki Toçoğlu’na ilettik. Butik kesim hane için Geyve’ye kurulacagı mujdesini bize verdi. Geyve’de bulunan mezbahene yi ne yazıkki belediye başkanı kullanım için vermedi. Böyle olunca mezbahene de kurulamadı. Büyükşehir belediye Başkanına hangi sorunumuzu söylediysek bizlere hep yardımcı oldu. Kendisine buradan teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Sakarya İŞKUR İl Müdürü Tekin Kaya: “ Geçen yıl yaklaşık olarak 20 bin kişiyi işe yelerştirdik.Son yıllarda istihdamın olduğu her alanda bir faaliyet koymaya çalışıyoruz. Bunlar girişimcilik eğitimi ile girişimci sayısını atırırken diğer yandan esnafımıza sanayicimize nitelikli iş gucu desteği ile bulunma adına iş başı eğitim programlarıyla sizlere yararlı olmaya çalıştıklarını belirtti.

Geyve Esnaf ve Sanatkarlar Odası Olağan Genel Kurulunda konuşan Sakarya SGK İl Müdürü Erhan Çavuş: “ Güçlü bir sosyal güvenlik olulturmayı insanların ihtiyac duyduğu andada yanlarında güçlü bir şekilde olabilmeyi hedefliyoruz. Esnaflarımız içinde geçmiş dönemlerinde sizlerin talebi doğrultusunda bir çok yenilikler gercekleştirdik. Bunların içinde en öenmlisi emeklik olduktan sonra çalışma hayatına devam edenlerin maaşlarından kesilen sosyal guvenlik detsek pirimi vardı bu uygulama sizlerin talepleri doğrultusunda kaldırıldı ve maaşlrdaki kesinti yapılması durumundan vaz gecildi. Pirimlerini düzenli ödeyenlere 5 puanlık indirim hakkı getirildiğini söyledi.

Konuşmaların sona ermesinin ardından Divan Başkanı Hasan Alişan, genel kurulu seçim kuruluna devrederek oy verme işlemi başladı. Tek liste halinde gidilen seçimde gecerli oyların tamamını alan İsmail Bulur yeniden başkan oldu. Bulurun yönetim kurulu şunlardan oluştu: Saim Taşpınar, Ali Öztürk, Akif Öncü Özkan, Muzaffer Yüksel, Ali Kır, Metin Doğru

Kurula katılan misafir ve üyelere etli pilav ve ayran ikram edildi.

Geyve Haber

İKUR İL Müdürü Tekin Kaya

SGK İL Müdürü Erhan Savaşçı

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs