Ali Fuad Paşa Vefatının 50. Yılında Anıldı

Geyve’ye bağlı Alifuatpaşa Mahallesi’ne adı verilen Kurtuluş Savaşı Kahramanlarından Ali Fuad Cebesoy(Paşa); Alifuatpaşa Ortaokulu Çok Amaçlı Salonunda anıldı.
Editör Editör

Alifuatpaşa Ortaokulu müdürü Aykut Dinçer başkanlığında Bilgisayar Öğretmeni Fatma AK, Türkçe Öğretmeni Elif AKBABA ile Müzik Öğretmeni Özkan ÖZER tarafından hazırlanıp sunulan program büyük beğeni topladı.

Alifuatpaşa Mahallesi, Alifuatpaşa Ortaokulu Çok Programlı Salonu’nda yapılan programa; Vekaleten Pamukova Kaymakamı Recai Karal, Geyve Belediye Başkanı Murat Kaya, Garnizon Komutanı Personel Yüzbaşı Taner Çolak, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Raşit Gökhan Civek, MEM Mehmet Doğan, Geyve İlçe Emniyet Müdürü Uğur Duman, Garnizon Komutanı, CHP Sakarya İl Başkanı Erdoğan Isır, AK Parti Geyve İlçe Başkanı Abdullah Özdemir, MHP İlçe Başkanı Şerafettin Kaya, İyi Parti İlçe başkanı Yusuf Baran, Daire amirleri, Milis Kuvvetleri, Kuva-i Milliye ile öğrenciler katıldı. 

Ali Fuad Paşayı anma programı; Saygı Duruşu ile başlayıp, İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Ali Fuat Paşa(Cebesoy)’nın hayatı anlatıldı. 

Alifuatpaşa’nın ölümünün 50.yılında Alifuatpaşa Ortaokulu çok maksatlı konferans Salonu’nda konuşma yapan Geyve Belediye başkanı Murat Kaya: “Çocuklarımıza Tarih bilincini vererek, tarihimizde vatanı için mücadele etmiş kahramanlarımızı iyi öğreterek onların da ileride tarihe imza atmalarını sağlamış oluruz. Ben buradan ülkemizin kurtarıcısı Mustafa Kemal Atatürk, Ali Fuad Cebesoy(Paşa) ve tüm silah arkadaşlarına teşekkür ediyor ve ruhlarını hayırla yad ediyorum. Paşamızı her yıl mezarı başında anıyorduk. İlk defa okulumuzun konferans salonunda gerçekleştirdik. Bu programı tertipleyen arkadaşlara teşekkür ediyorum”dedi.

Öğrencilerin hazırlamış olduğu slâyt gösteriminden sonra kürsüye çıkan Pamukova Kaymakamı Recai Karal: “Osmanlının yetiştirdiği en büyük şahsiyetlerden olan Ali Fuad Paşa bize hem maddi hem de manevi değerler bırakmıştır. Bıraktığı maddi değer olan savaş tekniklerini sürdürerek daha ileriye taşımamız gerekir. Saygı duymak mezarı başında ayakta durmak değildir. Saygı duymak onu hissetmek bıraktığı mirası hayatımıza aktararak ileriye taşımaktır diyerek” sözlerini tamamladı.

Öğrencilerin okuduğu şiirlerle salonda izleyenler coşkulu anlar yaşadı. 

Ali Fuad Cebesoy Müzesinin tanıtımı ile ilgili videonun gösteriminden sonra katılımcılar, Ali Fuat Cebesoy’un mezarına giderek hep birlikte dua etti. 

Türkiye’de tek olan Ali Fuad Cebesoy Müzesi gezilerek program sonunda grup fotoğraf çektirdi.

Mustafa Hamdullah ERGİN
GEYVE HABER

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs