Türkiye’ye örnek şehir: Sakarya'

SESOB’a bağlı oda başkanları ve yönetimleri ile gerçekleştirildi.
Ali ARICI Ali ARICI

SESOB’a bağlı oda başkanları ve yönetimleri ile gerçekleştirilen toplantıda Başkan Toçoğlu, “İmar konusunda yaptığımız çalışmalar Türkiye’ye örnek gösteriliyor. Yatay mimarideki duruşumuzdan asla taviz vermeyeceğiz. Çevreyi kirletmeyen sanayiden yana olan; insanların doğal güzellikler içinde az katlı binalarda yaşadığı; esnafı güçlü bir şehir olacağız” dedi. Alişan, “Esnaf ve Sanatkârlarımız için hizmet ortaklıkları yapmaya hazırız” dedi. İl Başkanı Kılıç ise gönülden konuştuklarını söyledi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin üyeleri ile bir araya geldi. Best Western Premier Otel’de gerçekleşen buluşmada AK Parti İl Başkanı Fevzi Kılıç, SESOB Başkanı Hasan Alişan, SESKOP Başkanı Ali Yılmaz, SASKİ Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş, Genel Sekreter Yardımcıları Ayhan Kardan, Ali Oktar, SESOB’a bağlı oda başkanları ve yönetimleri yer aldı.


34 bin esnaf ve sanatkar

Programın açılış konuşmalarını yapan SESOB Başkanı Hasan Alişan, “SESOB’a bağlı meslek odalarımızın tamamı geçtiğimiz günlerde genel kurullarını tamamladı. Sakarya’da ticari hayatına devam eden 34 bin esnafımızın ve sanatkârlarımızın karşısına çıkarak çok şükür kongrelerimizi gerçekleştirdik. Oda başkanlıkları ve yönetimlerde ciddi yenilenmeler oldu. Yeni oda yönetimlerinin genel ve yerel yöneticilerden bazı istek ve beklentileri var. Tabi ki bunların çoğu küçük dokunuşlarla halledilebilecek şeyler. Bu akşam sorunlarımızı Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeki Toçoğlu’na ve AK Parti İl Başkanı Fevzi Kılıç’a ileteceğiz” ifadelerini kullandı.


Hizmet ortaklıklarına hazırız

Hasan Alişan, “62 meslek odasıyla SESOB bir STK değil, meslek kuruluşudur. Bizler uzun yıllardır esnaf ve sanatkârlar camiasının içerisindeyiz fakat yeni seçilen yönetimlerinde bu şehrin idarecileriyle tanışması gerekiyor. Bu gece inşallah bu güzel buluşmaya da aynı zamanda ev sahipliği yapacak. SESOB olarak her zaman dayanışma ve çözüm içerisinde olduk. Bu süreçlerin bundan sonra ki dönemlerde de devam etmesi lazım. Esnaf ve Sanatkârlarımız için hizmet ortaklıkları yapmaya hazırız” diye belirtti. Alişan, programda odaların sorunlarına ve çözüm yollarına ilişkin ayrıntılı sunum gerçekleştirdi.


Gönülden gönüle konuşuyoruz

AK Parti İl Başkanı Fevzi Kılıç, “SESOB Başkanımız kurumuna bağlı odaların istek ve taleplerini çok nazik bir şekilde bizlere iletti. Bizlerin bir arada bulunmasına vesile olan SESOB Başkanı Hasan Alişan’a ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeki Toçoğlu’na teşekkürlerimi sunuyorum. Yönetim olarak Cumhurbaşkanımızın katılımıyla gerçekleşen kongre öncesi oda başkanlarımıza ziyaretlerde bulunmuştuk. Kongremizde bizleri yalnız bırakmayan tüm SESOB ailesine partim adına teşekkür ederim. Bir insan işini el ile yaparsa işçi, aklıyla yaparsa usta, gönlünü katarak işini yaparsa sanatkârdır. Burada bizler gönülden gönüle konuşuyoruz. Esnafımızın hükümetle olan taleplerini not ettim. Takip ve çözüm noktasında elimden geleni yapacağım” dedi.


Ortak aklı önemsedik

Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetlerinin yer aldığı video gösteriminin ardından konuşan Başkan Toçoğlu, “28 Mart 2009 tarihinde göreve geldiğimizde, belediyecilik anlayışımız doğrultusunda yol haritamızı ortaya koyduk ve bu doğrultuda planlarımızı hazırladık. Kaliteli insanın, çalışma hayatında ne demek olduğunu, en iyi sizler bilirsiniz. Alanında uzman, genç, dürüst, çalışkan dinamik bir ekip kurduk. Çalışanlarımızın yetkinlik kazanması için çalıştık. Çalışma barışına önem vererek yolumuza devam ediyoruz. Sorunları, öncelikleri, talepleri tespit etmek amacıyla, ciddi anketler yaptık. Eksik olan noktalarımızı tespit ettik. Vatandaşlarımızın taleplerini, şehrin ihtiyaçlarını, belediyenin imkanlarını dikkate alarak, denge sağladık. Popülizme kaçmadık, sadece yapmış olmak için bir şey yapmadık. İstişareyi, ortak aklı önemsedik, her daim ölçülü olmaya çalıştık.”


Altyapıya 1,3 Milyar TL

“Bir şehir için önemli konulardan birisi de altyapıdır. Göreve geldiğimiz günden beri altyapıya önem verdik. Su sorununu kalıcı olarak çözüme kavuşturduk. Koruması en zor olan Sapanca gölünü en iyi şekilde koruma altına aldık. Alternatif su kaynaklarına yatırım yaptık. Akçay Barajı gibi alternatif su kaynaklarını şehrimize kazandırdık. Şehrin dört bir yanında, 2 bin 450 kilometre kanalizasyon hattı döşeyerek; Pamukova, Geyve, Karasu ve Kocaali Atıksu Arıtma Tesislerini inşa ettik.12 yeni Arıtma Tesisini halkımızın hizmetine sunduk. Bakanlığın yaptığı değerlendirmeyle, bu tesislerimiz, Türkiye’nin en iyi tesisleri seçildi. 6 bin 214 kilometre içmesuyu hattı çalışmasını hayata geçirerek, kayıp kaçak oranını yüzde 75’ten, 15’lere indirdik. Yine Sakarya’ya kazandırdığımız HES, 28 milyon TL değerinde enerji üretti. Şehrimize armağan edeceğimiz 4 HES’in çalışmaları da hızla sürüyor. Altyapıya 1,3 milyar yatırım yaptık.”


Yatay mimariden taviz vermeyeceğiz

“Ulaşım Master planını tamamladık. İmar konusunda da baskılara direndik, taviz vermedik ve hamdolsun bu alanda yaptığımız çalışmalar tüm Türkiye’de örnek gösterilmeye başlandı. Gelinen noktada, çok farklı bir Sakarya’nın doğduğunu herkes kabul ediyor. Gerek depreme hazırlık, gerekse estetik bir şehrin ortaya çıkması alanında çok başarılı olduğumuzu söyleyebiliriz. Bizler gelip geçiciyiz, ama inşallah bu şehirde kıyamete kadar insanlar yaşayacak. İmar konusu hepimizin konusu, bu konuda hep birlikte geleceğimize sahip çıkmalıyız. Yatay mimarideki duruşumuzdan asla taviz vermeyeceğiz. Biz başka şehirlere benzemek için yarışmayacağız, farklı olacağız, farklılıklarımızı koruyacağız. Sürdürülebilir kalkınmadan yana tavır alan; çevreyi kirletmeyen sanayiden yana olan; insanların doğal güzellikler içinde az katlı binalarda yaşadığı; esnafı güçlü, yaşanabilir bir şehir olmaya devam edeceğiz.”


9 yılda 3 milyon ton asfalt

“9 yılda 3 milyon ton asfalt çalışması yaptık. İnşallah 2019’a kadar tüm grup yollarını da asfaltlamış olacağız. Katlı kavşak çalışmaları; yeni duble yollar; üst geçitler; köprüler; kavşaklar; bisiklet yolları ve daha birçok çalışmayı dört koldan yürütüyoruz. Bizim şehrimizdeki huzur ve kardeşlik ortamı, uyum, emin olun hiçbir yerde yok. Sayın Valimizle; milletvekillerimizle; üniversitemizle; muhtarlarımızla; sivil toplum kuruluşlarımızla sürekli bir aradayız. Her konuyu rahatlıkla konuşabiliyoruz.”


Esnaflarımızla birlikte hareket ettik

“Hangi çalışmayı yapacaksak, önce o çalışmanın muhataplarıyla, esnaf temsilcileriyle görüşüyoruz. Süpürgeciler sitesi yaparken, esnafımızla birlikte hareket ettik. Tır parkını ve nakliyeciler sitesini esnafımızla görüşerek hayata geçirdik. Uzunçarşı’da, süreci esnaf ve oda temsilcilerimizle görüşerek yürütüyoruz. Hayvan Pazarını kaldırdık, Ticaret Borsamız ile birlikte yeni bir yer inşa ettik. Bölgenin en büyük halini yapıyoruz. Ulaşımla ilgili bir çalışma yapacaksak tüm esnaf kesimlerinin fikrini alarak hareket ediyoruz. Bulvarda, Ankara, Milli Egemenlik, Sakarya, Bosna Caddesinde bir çalışma yapıyorsak oradaki esnafın taleplerini göz önünde bulundurarak hareket ediyoruz. İlçelerde bir çalışma yapıyorsak, esnaf temsilcilerinin fikrini muhakkak alarak adımlarımızı atıyoruz. Spor yatırımlarımızın tamamını, konunun muhataplarıyla görüşerek hayata geçirdik.”


İyi niyetimizi muhafaza edeceğiz

Başkan Toçoğlu, “Şeffaflığı yönetim anlayışının merkezine oturttuk. İşte bahsettiğimiz uyumu ancak böyle sağlayabiliriz. İnşallah bundan sonra da birlikte hareket etmeye devam edeceğiz. Sakarya için birlikte karar almaya, Sakarya’yı birlikte yönetmeyi sürdüreceğiz. Rabbim birliğimizi ve kardeşliğimizi daim eylesin. Biz her zaman her şartta iyi niyetimizi muhafaza edeceğiz. Birbirimize destek olacağız” diye konuştu.

Geyve Haber

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs