KİTAP OKUNDUKÇA DEĞER KAZANIR

Geyve İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Tülin Ak, öğrencilerin kütüphaneye ilgisinin her geçen gün arttığını belirtti
Ali ARICI Ali ARICI

İlçe Halk Kütüphanesinde kitap eksiği olduğunu ifade eden Ak, Bu eksiklerimizi de en kısa sürede gidermeye gayret ediyoruz. Önümüzdeki günlerde `Kitap Bağışı` kampanyası düzenleyerek vatandaşlarımızın ellerinde bulunan kitaplardan kütüphanemize bağış yapmalarını isteyeceğiz dedi..

Geyve`yi okuyan bir toplum haline getirmek için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini söyleyen Kütüphane Müdürü Tülin Ak, “Kitap okundukça değer kazanır. Halkımızı kütüphanemize değer vermeye ve ziyaretlerini beklediklerini iafede eden Ak, “ 2018 yılında ‘’Yeni nesil çocuklar, yeni nesil kütüphaneler” temasıyla düzenlenen kütüphaneler haftasında Kültür ve Turizm Bakanımız Numan Kurtulmuş’un : “Okumak soyut bir iş değildir, aslında bir eylemdir. Hayatı anlamlandıran, hayatın merkezinde olan en önemli en soylu eylemlerimizden birisidir.” diyerek okumanın öneminden bahsetmiştir. Çocuklarımızın, gençlerimizin yetişkinlerimizin hayatın başlangıcından sonuna dek bu soylu eylemi devam ettirmeleri tek temmenimdir. 

Ak konuşmasını şöyle sürdürdü : “ Öncelikle çalışmalarımdan ve kütüphanemizden bahsetmek isterim. Kitap ve kütüphanenin öneminin günümüzde daha artmaya başladığı şu dönemlerde Geyve İlçe Halk kütüphanesinde 2017 haziran ayında göreve başladığımda kütüphanemizde eksikleri belirleyerek çalışmalarıma başladım. Kütüphanede ilk olarak çocukların çalışmada zorlandıkları masalardan (önceden kahvehane masaları olarak kullanılan) başladım. Sayın Belediye başkanımız Murat Kaya’nın destekleriyle 20 kişilik çalışma masaları alındı kütüphaneye. Masaların değişiminden sonra üniversiteye hazırlanan gençlerin ve üniversitede okuyan öğrencilerin sayısında artış gözlemledim. Daha sonra yine belediye başkanımızın katkılarıyla kütüphaneye çay hizmeti vermemizde öğrencilerimizin memnuniyetini arttırdı. İlerleyen günlerde kütüphanemizin deposunda atıl durumda ve güncelliğini yitirmiş çuvallara konulmuş kitapların geri dönüşüme verilmesini sağlayarak depoda oluşan kokudan kurtulmuş olduk. Daha sonra kütüphanedeki süreli yayın ve çocuk bölümünü düzenlemeye koyuldum . Kütüphanemiz şuan sürekli yayın bölümünde çocuk, şiir, edebiyat, tarih, yemek dergileri vs 32 adet süreli yayınla hizmet vermektedir. Haziran ayında yeni kitaplar için istediğim 8 bin tl ödenekle kütüphanemize 605 adet çocuk kitabı ve yetişkin kitabı kazandırıldı. Çocuk bölümümüz 2 kitaplıktan 3 kitaplığa çıkarılarak hizmet vermeye başlamıştır. Sakarya İl Halk kütüphanemizin destekleriyle kütüphanemizin tanıtımı için Geyve İlçe Halk kütüphanesi yazılı ayraçlar bastırılmıştır. Okul öncesi okuma bilmeyen çocuk grubu için boyama kitapları ve boyama kalemleri alınıp kütüphane tanıtılıp sevidirilmeye çalışılmaktadır ve çalışmalarım çocuklar üzerine devam edecektir .

Çocuklarımızın kütüphaneye alışıp devamlı olarak gelmeleri için onlara sürekli güler yüzlü ve sevecen yaklaşmak önceliklilerimarasındadır . Çoğu zaman onlarla nasıl ders çalışmaları gerektiği , sınav stresleri ve gelecek kaygıları hakkında konuşarak bir nebzede olsa onlara arkadaş olmaya çalışmaktaym.Çocukların ve gençlerin vakitlerini internet cafe veya diğer yanlış ortamlarda geçirmelerindense kütüphanede zaman geçirmeleri benim için çok önemli bir konu. 


‘HALKIMIZI KÜTÜPHANEMİZE DEĞER VERMEYE BEKLİYORUZ’

İlçemizde kütüphanemiz adına gerekli çabayı sarf etmeme rağmen bazen ekonomik olarak her şeye yetemeyebiliyoruz bilgisayarlarımızın internete bağlananamamaları ve öğrencilerin ödevleri için çıktı alma ve fotokobi almalarını yapamıyoruz ne yazık ki. Ders çalışmaya gelen öğrecilerimiz burası bizim evimiz gibi oldu diyerek kütüphaneye kahve makinesi hediye ettiler aynı duyarlı davranışları geyve ilçesi sakinlerinden de beklemekteyim. Ayrıca evlerinde çocuk kitaplarını ve romanlarını kütüphaneye bağışlamalarını bekliyorum.

Geyve İlçe halk kütüphanemiz Salı-Çarşamba-Perşembe- Cuma- cumartesi 8:30 - 5:30 saatlerinde öğle aralarında bile hizmet vermektedir . Pazar ve pazartesi kapalıdır 

Sonuç olarak 2017 haziran ayından bu yana 598 kullanıcısı sayısıyla devraldığım kütüphane şuan 1035 kullanıcı sayısına ulaşmış ve 9923 kitabıyla hizmet vermektedir ve kütüphane bize yetmemeye başladı inşallah ilerleyen zamanda daha büyük bir yere geçerek daha ferah büyük bir ortamda çalışmalarıma devam edeceğim

Son olarak 54. Kütüphaneler haftasını kutlar mart ayı içerisinde 33 kitap okuyarak mart ayı birinci olan Atatürk İlköğretim öğrencisi murat Gider’i tebrik ederim hayatı boyunca birincilik dilediğini belirterek sözlerini tamamladı.

Geyve Haber

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs