Heyecan dorukta

54 Bin üyeli Adapazarı Pancar Ekicileri Kooperatifi kongresi için çiftçiler Sakarya Spor Salonuna gelmeye başladı.
Ali ARICI Ali ARICI

APEK Başkan ve Yönetimini seçmek için sandığa gidiyor. 54 Bin üyesi bulunan Kooperatifin kongresinde üç liste yarışıyor. Mevcut Başkan Sebahattin Karasakal, bir önceki Başkan Ahmet Aya ve Yılmaz Er yeni dönemde çiftçinin temsilcisi olmak için aday oldu.


Sabah 09.00 sularında kongrenin yapılacağı salona girişler yapılmaya başlandı.


Başkan adayları oluşturdukları yönetim ile birlikte gelen kooperatif üyelerini bahçe girişinde karşıdı.


Salon dışına her bsölge için kurulan stantlarda üyeler giriş yaptırarak, oy kullanacakları kartlarını aldı. Mudurnu, Osmaneli, Düzce'den de yoğun katılımın olduğu genel kurulda, giriş işlemlerini tamamlayan üyeler salona girerek yerlerini almaya başladı. Katılımın yüksek olması dışarda kayıt yapılan stantların önünde uzun kuyruklara neden oldu.


Mevcut Başkan Sebahattin Karasakal konuşma yapmak için kürsüye çıktı;


Karasakal "Yatırımlar konusunda içinizde tereddüt olmasın. Yatırımlarımız devam edecek. Yakın bir zamana kadar sadece 3 satış mağazamız varken biz bunu yerleşik düzen mağazalarımıza geçirdik.


Kaynarca’da bulunan satış mağazamızın yerini alarak ortaklarımızın hizmetine sunduk. Bolu’da ki satış mağazamızda yakın zamanda satışlara başlayarak yeni yerine taşınacak.


Ticaret borsası hemen yanında bulunan akaryakıt istasyonumuzun satışları devam etmekte


Bilecik Osmaneli bölgesinde kurulması planlanan salça ve reçel fabrikası için fizibilite çalışmaları devam etmekte.


Sizlerin bizlere verdiğiniz destekle bu yolda en iyi şekilde hizmetimizi sürdürmeye devam edeceğiz. 12 yıldan beri yaptığımız hizmetlerse apaçık ortada.


 Bölgemizin en büyük sorunu araziler dağınık şekilde olması. Bu üretim kalitesini olumsuz yönde etkilemekte. Bizim istediğimiz bu dağınık araziler için çalışmalar yapılıp en iyi verimi sağlamak.


Türkiye’de mali yönden en iyi olan kooperatif bizim kooperatifimizdir. 4,5 milyon liradan fazla yatırım yapılmış icralık hiçbir durumu bulunmamakta. İcralık olan kooperatif nasıl yatırım yapsın? Bunların hepsi çamur at izi kalsın mantığıdır.


Tehdit ve hakaret savuranlar için adalete başvurulmuştur. Kooperatife olan borçların silineceği gibi akıl mantık almayan vaatlerin verildiğini duydum.


Tüm yaptığımız işlemler Tarım Bakanlığı tarafından denetlenmekte olup kimse kafasına göre hiçbir işlem yapamaz. Siz bu boş vaatlere kulak asmayarak bize güç verdiniz ve bizler sizi korumak için tam buradayız. Ortaklarımızın aklında kuşku olmasın. Kooperatifimizin üzerinde kalan bir takım cezalar var. Bu cezalarla ilgili gece gündüz tüm mücadelemi verdim. Konuyu cumhurbaşkanına dahil ulaştırdım. Kendisi yardımcı olarak danışmanına bilgi vererek çiftçimiz mağdur edilmesin dedi. Yakın bir zamanda ise cumhurbaşkanımızın fotoğrafıyla beraber bu müjdeyi sizlere vereceğim.”



Karasakal konuşmasını yaptıktan sonra Yılmaz Er konuşmasını yapmak için kürsüye çıktığında üyeler tarafından yuhalanmaya başladı. Divan seslenmesine rağmen konuşmasına devam eden Er,” Kooperatif neden batırıldı. Bunlar çiftçilerden neden saklanıyor? Neden anlatılmıyor?” diyerek tepkisini gösterdi.


 


Sonrasında eski başkan Ahmet Aya konuşmasını yapmak için kürsüye çıktı;


Aya, "Başkan masal anlatıyor. 70 milyon liralık ipotek mevcut. Borçlar için yapılandırma yapacağız ve 2009 yılında da yaptık zaten. Bunlar olağan şeyler. Bakanlık tarafından izin alınır yapılır. Bir zaman önce Adapazarı Ziraat Odaları’nda görevli R. Şevket Kökçü neden görevden alındın? Ben sizlerin hak ve hukukunuz için varım" dedi.


Aya konuşmasını yaparken salondan yuhalama sesleri yükseldi.


Mevcut Başkan Sebahattin Karasakal yeniden konuşma yaptı;


Karasakal "Geçen yıl yaptığımız kurulda da söyledim fakat arkadaş ders almamış. 70 milyon lira şöyle var diyor. Bu senin döneminde yapılan ipotek. Senin dönemini de ben temizliyorum" dedi.


Bu sözlerin ardından eski başkan ve aday Ahmet Aya sahneye doğru yürümek istedi.


Salonda bulunan güvenlik görevlileri ve üyeler Ahmet Aya'ya engel olmaya çalıştı.


Genel kurulu takip eden MHP Sakarya Milletvekili Levent Bülbül araya girerek Ahmet Aya'yı sakinleştirmeye çalıştı.


Konuşmaların ardından üyeler oy kullanmaya başladı.

Geyve Haber
#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs