Aylardır Paralarını Alamayan İşçiler Dertli

Geyve İlçesinde yıllardır hizmet veren fabrikalardan birisi de SATEKS adındaki fabrika. Çalışanlar, mağduriyetlerinin duyulmasını ve ilgililerin kendilerine yardımcı olmalarını beklemekte.

Ali ARICI Ali ARICI

SATEKS çalışanları bir yıldır paralarını alamıyorlar. Maaş ve mesai ücretlerini alamadıklarını açıkladılar. Son olarak fabrikadan 40 kişinin çıkışının verildiği daha önceden de 100 e varan bir sayı olduğu ve 500 bin TL alacakları olduğunu iddia etmekteler.


Çalışanlar sürekli bir araya gelerek bir birlerine bilgi akışları sağlamakta. Verdikleri bilgiler şöyle:


” 2011 yılından bu yana iş yeri ekonomik sıkıntılar yaşamakta. İş verenlerimiz, cirolarımızın yüksek olduğu dönemlerde bile bizlere hep işler kötü gidiyor dediler.


Maaşların düzenli ödenmemesi nedeni ile işten çıkışlar oldu. İşçi çıkışları üretimin düşmesine neden de oldu ve beraberinde ekonomik sıkıntılar oldu. 140 kişi 40 kişiye düştü. Sayın Ali Kulaç ( %60 hissedar) ve Sayın Mustafa Turgut ( % 40 hissedar) bizlerin iki patronumuzdur.


Bizlere borcumuzu elbette ödeyeceğiz diyorlar, ekonomik sıkıntımız diyorlar. Ama iş öyle değil. Serdivan AVM karşısında IMC İnşaat var, Erhan Kulaç ( Ali Kulaç ın oğlu) oraya kocaman bir inşaat yapıldı. Ali Kulaç ta, İstanbul Kanlıca da A.Rasim Paşa Yalısında çalgılı-çengili düğün yaptı. Biz bu kişiye artık inanmıyoruz. Parası olmayan böyle bir düğünü nasıl yapar. Gerçekten işi batmış bir kişi olsa hiç birimiz para istemeyiz. Adamın ekmeğini yedik ama parası olmayan bir kişi böyle bir düğünü nasıl yapar.


6 ay önce tekrar bir araya geldik. Arkadaşlar ne yapabilir diye. İstanbul’a gidelim de birer senet alalım diye düşündük. Gittik senetlerimiz aldık. Bir avukat ile anlaştık, 16-17 arkadaş senetleri mahkemeye verdik. Avukat fabrikadaki makinelere haciz koydurdu. Ali bey hisselerini devrettiğini söyledi. Paranızı Alpay bey verecek dedi sürekli. Bu süreçte fabrikada ki hacizli makineler TIR lar ile taşındı. Fabrika şimdi boş. Avukatımız alanı da satanı da şikayet etti. Olay savcılıkta. Ali bey bize fabrikayı satınca paralarınızı ödeyeceğini söyledi ama sattı ve ödemedi. Bizler emeklerimizin karşılığını istiyoruz. Bizler, iş yerimiz kapanmasın kazansınlar diye düşük ücretle haftalarca çalıştık.


Adli Makamların bizlere sahip çıkmalarını bekliyoruz. “

Geyve Haber

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs