Başkan Isır'dan Alifuatpaşa Ziyareti

CHP İl Başkanı Erdoğan Isır, Geyve İlçe örgütü ile birlikte Alifuatpaşa’da esnaf ziyaretleri yaptı. Vatandaşların ve esnafların sorunlarını dinledi. Alifuatpaşa’nın her dönem mağdur edildiğini söyleyen Isır, “Biraz sabır” dedi.

Ali ARICI Ali ARICI

BAŞKANLARIN SOĞUKLUĞU HİSSEDİLİYOR


Alifuatpaşa’nın sorunlarını bildiklerini ve çözüm için geleceklerini söyleyen, CHP İl Başkanı Isır, “Alifuatpaşa yıllardır ihmal ediliyor. Belde iken ilçe sözü verilip mahalleye çevrilen Alifuatpaşa her dönem mağdur ediliyor. Büyükşehir Belediyesi’nden de, Geyve Belediyesi’nden de yeterli desteği hiçbir zaman alamıyor. Bölge de zaten iki belediye başkanın birbirine karşı soğukluğu hissediliyor. Belediye başkanlığı, yurttaşlara hizmete kendini adayanların yaptığı bir görevdir. Umut ediyoruz ki, Büyükşehir ve İlçe Belediyesi arasında var olduğu söylenen ayrışma dedikodudan ibarettir” dedi.


MAHALLEYİ İKİYE BÖLEN HAT


Alifuatpaşa’nın en büyük sorunu tren yolu geçidi olduğunun altını çizen Isır, “Bu geçit mahalleyi ikiye bölmüş durumda. Ayda bir iki gün çalışan asansörlü bir üst geçitle sorunu çözmeye çalıştılar. Alt geçitle trafiğe açılacak bir durumu da, Dünyada eşi benzeri olmayan bir köprü yolla çözmek, tamamen israftır. Ne köprü, ne asansörlü üst geçit. Vatandaşın istediği, sadece trafiğe açık bir altgeçit” şeklinde konuştu.


İSTASYON ATIL LOJMANLARIN AKIBETİ BELLİ DEĞİL


1890’lı yıllarda yapılan tren istasyonun atıl durumda, çalışanların durumunun belli olmadığını da ileri süren İl Başkanı Isır, “Yaklaşık 15 lojman kimlere satılacak, ileriki günlerde göreceğiz. İki adet lojman Anıtlar Kurumundan izin alınıp restore mi edilecek, yoksa bilinmez bir yol mu izlenecek.


MÜZENİN KAPISINDA KİLİT VAR


Alifuat Cebesoy Müzesi ise kapalı. Ziyaret etmek isterseniz Geyve Belediyesini arayacaksınız. Bir görevli gönderip açacaklar. Eskiden Haftada 5-6 otobüs ziyaretçinin gelip, ziyaret ettiği müzenin kapısında kilit var” dedi.


YÜKSEK OKUL KAPATILIYOR


Eski beldede yüksekokulun kapatılmaya çalışılması ise esnafı tedirgin ettiğini de kaydeden Isır, “ Eski yürüyüş yolu ise moloz yığını olmuş. Alifuatpaşa’nın hak ettiği hizmetleri alması için çalışacağız. Bunu birlikte başaracağız. 31 Mart 2019 bu şehrin kaderinin değiştiği tarih olacak” dedi.

Geyve Haber

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs