Geyve Yöresel Ürünler Üretim Merkezi Açıldı

‘Geyva’yı dünya tanıyacak’

Ali ARICI Ali ARICI

Geleneksel Geyve Ayva Festivali kapsamında açılışı gerçekleştirilen Geyve Yöresel Ürünler Üretim Merkezi, vatandaşların akınına uğradı. Yöresel ürünleri satın almak isteyen vatandaşlar açılışın hemen ardından merkez önünde uzun kuyruklar oluşturdu.


VALİ REÇEL PİŞİRDİ


Geleneksel Geyve Ayva Festivali eğlenceli görüntülere sahne olurken, festival kapsamında açılışı gerçekleştirilen Geyve Yöresel Ürünler Üretim Merkezi, davetlilerin ve vatandaşların akınına uğradı. Geyve ve çevresinde yetişen meyve ve sebzelerden yapılan çok sayıda ürün kısa sürede tükenirken programa katılan Vali İrfan Balkanlıoğlu ve Geyve Belediye Başkanı Murat Kaya, üretim tesisinde geleneksel yöntemlerle hazırlanan reçeli pişirdi.


KAYA TEŞEKKÜR ETTİ


Kortej ve açılış konuşmalarıyla başlayan Geleneksel Geyve Ayva Festivali kapsamında gerçekleştirilen Geyve Yöresel Ürünler Üretim Merkezi’nin açılış programına Vali İrfan Balkanlıoğlu, AK Parti Sakarya Milletvekili Çiğdem Erdoğan Atabek, çok sayıda belediye başkanı, sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcileri katıldı. Açılış programında konuşan Geyve Belediye Başkanı Murat Kaya, “Bugün bu merkezimizin açılışında bizlere katkı sağlayan Valimiz İrfan Balkanlıoğlu’na, İl Başkanımız Fevzi Kılıç’a, tüm Geyvelilere ve desteğini bizlerden esirgemeyen tüm dostlarımıza teşekkür ederken, buranın oluşmasında büyük emekleri bulunan 2 değerli dostum Sevilay Çınar ve Dilek Arıcanlı’ya şükranlarımı sunuyorum” dedi.


TÜRKİYE’DE BİR İLK


Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdikleri belirten Başkan Kaya, “Burada bir ilki gerçekleştirmiş olmanın gururunu yaşıyoruz. Bu tesiste geleneksel yöntemlerle 40 kadın kardeşimiz Geyve’de yetişen tüm ürünleri işleyecek. Bu tesis gerçekten Türkiye’nin gündemine oturdu. 2009 yılında çöp döküm sahası olan bu alan 12 bin metrekarelik harika bir merkez oldu. Sosyal tesis olan bu alan yaz ve kış aylarında vatandaşlarımıza hizmet verecek. Kadının olduğu yer bizim için oldukça değerli. Ocak ayında yine Geyve Belediyesi tarafından hazırlanan projeyle ilçemizden geçen Sakarya Nehri’nde Osmanlı Kayıkları gezdireceğiz” ifadelerini kullandı.


“57 KADIN İSTİHDAM ETTİK”


“Kadınımızın toplumuzda çalışarak kendi ayakları üzerinde durması gerekiyor” diyerek sözlerine devam eden Başkan Kaya; “Son 7 ay içerisinde 57 kadın kardeşimiz Geyve Belediyesi’nde işe alındı. Bu merkezde çalışan kadın kardeşlerimizin gözünde biz o ışığı gördük. Dün gece 12’de buradan ayrıldığımda o kardeşlerimiz hala burada çalışmaya devam ediyorlardı. Bu tesis Geyve çiftçisinin ürettiği ürünlerin heba olmasını önleyecek bir tesis. 2014 yılında başlattığımız yürüyüşle yeni markamız ‘Geyva’ için önemli. Önce Türkiye’de, ardından da dünyanın büyük şehirlerinde ‘Geyva’ markasını görmeyi planlıyoruz. Biz bugün yeni olabiliriz ancak hedefimiz gerçekten belli, biz Geyva’yı ve Geyve İlçemizi dünyaya duyuracağız” şeklinde konuştu.


“BİZ TÜRKİYE’YE BUNU TANITACAĞIZ”


Geyve Belediye Başkanı Murat Kaya’nın ardından davetlilere hitap eden AK Parti Milletvekili Çiğdem Erdoğan Atabek, “Geçtiğimiz gün İzmir’de gerçekleştirilen bir toplantıda yabancı politikacılara Sakarya’yı şöyle anlattım; ‘Hem gölü, hem denizi, hem nehri var. Hem dağı, hem ovası, hem yaylası var ve öyle bir şehir ki ne ekersen biter’ dedim. Önümüzdeki dönemde o politikacıları da burada misafir edeceğiz. Bu çok güzel bir proje, burada yetişen bir meyvenin marka değeri taşıyor olması ve Türkiye’den sonra tüm dünyaya bunun tanıtılacak olması çok anlamlı. Burada kadınların çalışıyor olması çok güzel ve Türkiye’ye örnek bir proje. Biz Türkiye’ye bunu tanıtacağız” dedi.


BÜYÜK RAĞBET GÖRDÜ


Gerçekleştirilen protokol konuşmalarının ardından dualar eşliğinde Geyve Yöresel Ürünler Üretim Merkezi’nin açılışı gerçekleştirildi. Açılışın ardından tesis gezilirken, açılışa katılan davetli ve vatandaşlar yöresel ürünlere büyük rağbet gösterdi. Vatandaşlar ürünlerden alabilmek için uzun kuyruklar oluşturdu.

Geyve Haber

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs