İmam Hatipli Olmak Adam Olmaya Talip olmaktır

Geyve Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürlüğünce imam hatip okullarının 67. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla okulun mescidinde ‘İmam Hatipli Olmak’ konulu hutbe okundu.
Ali ARICI Ali ARICI

Geyve Anadolu İmam Hatip Lisesi Baş Müdür Yardımcısı Alaaddin Özdin’in okuduğu hutbe de: “ İmam Hatipli olmak sevgilerin en güzelini, en safını yaşayıp, Allah sevgisini tatmak ve Allah sevgisini hissesip hayatımızın her anını buna göre şekillendirmek olduğunu belirten Özdin, İmam Hatipli olmak, zamana ve mekana hakim olanın ölçüleriyle yaşayabilmektir. Peygamber efendimizi rehber sayabilmek, kurandan beslenmektir dedi.

Özdin konuşmasını şöyle sürdürdü: “ İmam olmak her hal ve hareketle örnek olmak. Hatip olmak neyi nasıl konuşacağımızın farkında olmak demektir. İmam hatipli olmak ayrıcalktır. Bir adım önde olmaktır. Değrlerine bağlı kalıp milletine ve mukaddesatına bilinçli bir şekilde sahip çıkmaktır. Sevgi, saygı merhamet ve adaletle kuşanıp işini hakkıyla yapmaktır. Hoş görüyle tüm insanlığı kucaklayıp, yaşamada bir adım önde olmaktır. İmam Hattipli olmak HZ Ebubekir gibi sadakatli, Hz Ömer gibi adaletli, Hz Osman gibi cömert, Hz Ali gibi kahraman olmaktır. Kısacası İmam hatipli olmak adam olmaya talip olmaktır. 

Geyve Haber

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs