Kaymakam MEMİŞ’ in Kurban Bayramı Mesajı

Geyve Kaymakamı İlyas Memiş idrak edeceğimiz Kurban Bayramı münasebetiyle kutlama mesajı yayımladı.
Mehmet AYDOĞAN Mehmet AYDOĞAN


Bayramlar, toplum olarak birlik ve beraberliğimizi daha da pekiştirdiğimiz, sevinçlerimizi ve mutluluğumuzu paylaştığımız özel günlerdir. Bir Kurban Bayramını daha idrak etmekte, bu mübarek günlerin rahmet ve bereketinde buluşmaktayız.

Her türlü güzelliğin ve mutluluğun yaşandığı bayramlar; eşin, dostun, akrabanın, hastaların ve büyüklerin ziyaret edildiği, muhtaçlara yardım elinin uzatıldığı, çocukların sevindirildiği, dargınlıkların giderildiği, küskünlerin barıştığı sevgi ve mağfiret günleridir.

Kurban Bayramında Müminler, her kurban kesiminde Hz. İbrahim ile oğlu Hz. İsmâil’in Cenâb-ı Hakk’ın buyruğuna mutlak itaat konusunda verdikleri başarılı sınavın hatırasını tazelemiş ve kendilerinin de benzeri bir itaate hazır olduğunu simgesel davranışla göstermiş olmaktadır.

Sözlükte “yaklaşmak, Allah'a yakınlık sağlamaya vesile olan şey” anlamına gelen kurban; Rab'bimizle olan irtibatımızı engelleyen dünyevi bağları keserek hakka ve hakikate yakınlaşmaya hem şahsi hem de sosyal hayatımızda yenilenmeye, toparlanmaya ve toplumsal kaynaşmaya vesile olmaktadır.

Bayramın bu güzel atmosferini yaşadığımız bu günlerde maalesef birçok ülkede iç karışıklıklar, baskı, şiddet ve terör olayları sebebiyle Müslüman kardeşlerimiz bir takım sıkıntılar yaşamakta. Temennimiz bayramın bu rahmet ikliminde bu sorunların bir an önce son bulmasıdır.

Bu duygularla, başta Geyveli hemşehrilerimiz olmak üzere tüm halkımızın mübarek Kurban Bayramını en kalbi duygularla tebrik ediyor, sağlık ve mutluluk içinde, nice huzurlu bayramlara hep birlikte ulaşmayı temenni ediyorum.

 

Kurban Bayramı İlçe Bayramlaşma Programı

Kurban Bayramının 2. günü olan 12 Ağustos 2019 Pazartesi günü Kaymakamlığımız ve Belediye Başkalığı Koordinesinde Kamu Kurum ve Kuruluşlarımızın temsilcileri, sivil toplum örgütleri ve halkımızın katılımıyla saat 10.30' da Şehit Şenol Kamış (Santral) Meydanında Bayramlaşma yapılacaktır.

Bayramlaşmadan sonra aşağıdaki program çerçevesinde ziyaretler gerçekleştirilecektir.

 PROGRAM :

-İlçe Emniyet Müdürlüğü Ziyaret 11.30-12.00

-İlçe Jandarma Komutanlığı Ziyaret 12.00-12.30

 Tüm Halkımız Davetlidir.

 

MEHMET AYDOĞAN

#kurban #bayrami #bayramlasma #

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs