Geyve TEPECİKLER Mahallesi

Gazeteci emekli öğretmen Mehmet Aydoğan, Tepecikler mahallesi muhtarı Süleyman Sarı ile görüştü. Muhtar Süleyman Sarı:" Devlet Hastanesi arkası, KYK yanı Mehmet Akif Sokaktan, İstanbul Caddesine doğru semt pazarı kurulmasını istiyoruz." dedi.
Mehmet AYDOĞAN Mehmet AYDOĞAN

GEYVE ÜZGÜN
Muhtar Süleyman Sarı, söze duygusal bir şekilde başladı: Geyve'nin ve Tepecikler Mahallemizin sevilen siması, Geyve basınımızın güzide temsilcisi Erdinç Tuna'nın vefatına çok üzüldük. Yüzlerce seveni dualarla uğurladık. Cenabı Allah'tan rahmet, ailesine sabırlar dilerim. Geyve'mizin başı sağ olsun.

 

MUHTARIM BİZE KENDİNİZİ TANITIR MISINIZ?
Geyve Tepecikler mahallesi muhtarı Süleyman Sarı. 1968 yılında Geyve'de doğdum. Evli ve dört çocuk babasıyım. Mahallemi sevdiğim ve insanlara hizmet etme meraklısı olduğum için muhtarlığa aday oldum. Cenabı Allah da nasip etti. Bu sene ilk muhtarlığım. Azalarım Recep Akbaş, Ömer Yıldırım, Selami Mengen, Akif Çelik ile beraber vatandaşa hizmet etme gayreti içindeyiz.

 

MAHALLENİZİ TANITIR MISINIZ?
Tepecikler Mahallesi, 4 bin 635 seçmeniyle Geyve'nin en kalabalık mahallesidir. Karaçay deresinden başlayıp, Alifuatpaşa sınırlarına kadar devam eden geniş bir alana sahiptir. Eskiden tepelerden geçilerek Alifuatpaşa'ya gidilirmiş. Alifuatpaşa istasyonuna pancar götüren öküz arabaları, traktörler, yolcu taşıyan faytonlar bu bayırları zor çıkarmış. Yolun etrafı da üzüm bağlarıyla dolu olduğu için buralara "Tepebağlar" denirmiş. Zamanla mahallenin adı Tepecikler'e dönüşmüş.

İDARİ BİNALAR MAHALLEMİZDE
Geyve Kaymakamlığı başta olmak üzere, Geyve Meslek Yüksek Okulu, Sosyal Gelişim Merkezi, Simya Koleji, SGK, Esnaf Odası, SAMEK, Şoförler Cemiyeti, Toplum Sağlığı, Emniyet Müdürlüğü, Geyve Açık Ceza İnfaz Kurumu, Geyve Anadolu Lisesi, Şehit Atanur Bulut İlk ve Ortaokulu, Devlet Hastanesi, bazı eczaneler, KYK yurdu, SEDAŞ, Telekom gibi hizmet binaları bizim mahallededir. Bunların mahallemizde bulunması Geyve'ye hizmet vermeleri, bizim için bir şereftir. 

İSTEKLERİNİZ NELERDİR?
Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Geyve Kaymakamlığı ve Geyve Belediyesinde elbette ki isteklerimiz vardır. 
Tepecikler Mahalle Muhtarlığı için ahşaptan yeni bir hizmet binası yaptık. KYK yanı Mehmet Akif Sokaktan, İstanbul Caddesine doğru semt pazar yerinin kurulmasını istiyoruz. Belediyenin uygun göreceği yerlere çocuk ve aile parkları yapılmasını istiyoruz.
Gençlerin basket, voleybol, futbol gibi sporları yapabilecekleri sahalar istiyoruz.

MUHTARDAN TEŞEKKÜR
Siyasi parti ayırımı gözetilmeden, mahallemizin en ücra sokağı bile asfalt kaplıdır. Gereken hizmetler geliyor. Bunun için şahsım ve mahallem adına Sakarya Büyükşehir Belediye başkanı Ekrem Yüce, Geyve Kaymakamı İlyas Memiş ve Geyve Belediye başkanı Murat Kaya ile tüm çalışanlara teşekkür ederim. 
MEHMET AYDOĞAN

#geyve #tepecikler #mah #

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs