Geyveli ilk Felsefe Öğretmeni

Geyveli ilk Felsefe öğretmeni Zeki Yusuf Borazan 1968 yılında göreve başladı.
Mehmet AYDOĞAN Mehmet AYDOĞAN

Zeki Yusuf Borazan 1945 yılında Alifuatpaşa'da doğar. Alifuatpaşa Cumhuriyet İlkokulunda okur. Ortaokul ve liseyi İstanbul Haydarpaşa Lisesinde bitirir. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe bölümü ve Çapa Yüksek Öğretmen Okulundan mezun olur. Balıkesir, Gönen, İstanbul, Hendek, Geyve ve Alifuatpaşa Liselerinde Felsefe, Mantık, sosyoloji ve Psikoloji dersleri okutur. 1995 yılında emekli olur. 

Birçok dergilerde edebiyat ve sanat makaleleri yazan Zeki Yusuf Borazan konuyla ilgili şunları söyledi: İmamdan valiye kadar binlerce öğrenci yetiştirdim. Görevimi layıkıyla yapmış olmanın huzuru içinde yurt içi gezler yaparak, emeklilik günlerimi geçiriyorum. 

Ulusal ve yerel TV'lerde Alifuatpaşa, Geyve ve Taraklı kültürünü anlattım. Alifuatpaşa'da ilk defa fotoğraf sergisini ben açtım. Alifuatpaşa Müzesine ve Geyve Kütüphanesine tarihi belge niteliğinde fotoğraflar ve kitaplar hediye ettim.
MEHMET AYDOĞAN

#zyb #afp #felsefeci #

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs