Geyve KAMIŞLI mahallesi

Emekli Öğretmen Mehmet Aydoğan, Kamışlı mahallesi muhtarı Mahmut Yemiş ile görüştü. Kamışlı muhtarı Mahmut Yemiş: "Beton elektrik direkleri dikilsin, deremiz ıslah edilsin. "dedi.
Mehmet AYDOĞAN Mehmet AYDOĞAN

MUHTARIM SİZİ TANIYABİLİR MİYİZ?
1949 yılında Kamışlı mahallesinde doğdum. İlkokul mezunuyum. Emekliyim. İnsanlara hizmet etmek için muhtarlığa aday oldum. 4 dönemdir muhtarım. 
 

MAHALLENİZİ TANITIR MISINIZ
Kamışlı mahallesi ormanların içinde kurulmuştur. Geyve'ye 20 kilometredir. Merkez, Ortaköy, Uzuntarla, Kazaklar ve Dilo mahallelerinden oluşur. Kamışlı eskiden Ortaköy'ün yaylasıymış. Ortaköy'de oturan Rumlar, 1920'lerde mübadele ile yurt dışına gidince; Maksudiye köyünden insanlar buraya taşınmış. Halkımız genellikle Rize ve Trabzon göçmenidir. 160 hanede 950 kişi yaşamaktadır. Geçim kaynağımız % 90 fındık, % 10 cevizdir. Gelir olduğu için dışarıya pek göç gitmez. 
 

YAPILAN HİZMETLER NELERDİR?
Mahalleme yapılmasına vesile olduğum en büyük hizmetler içme suyunun gelmesi ve 20 km. yolun yapılmasıdır. Üç tane camimizi düzenleyip hizmete açtım. Kadrolu üç tane hocamız var. Öğrencilerimiz taşımalı eğitim görmektedir. Okulu cami hocamıza lojman olarak düzenledik. ORKÖY'den devlet destekli 15 kişiye süt hayvanı aldık. Besleyip sütünü satarak geçimini sağlıyorlar. Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'nın yurt genelinde başlattığı "Fidan dik nefes olsun" kampanyasında arkadaşlarla beraber, Orman İşletme Müdürlüğünün desteğiyle akasya fidanı diktik. Akasyanın çiçeği beyazdır, arı bal yapmak için beyaz çiçeğe daha çok geliyor. Bal verimli oluyor.
 

YETKİLİLERDEN İSTEKLERİNİZ NELERDİR?
Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Geyve Kaymakamlığı ve belediyesi gibi yetkililerden isteklerimiz elbette vardır. Elektrik direklerimiz ağaç olduğu için kırılıyor, beton direk dikilmesini ve derenin ıslahının bir an önce yapılmasını istiyoruz. 

MUHTARDAN TEŞEKKÜR
İçme suyumuzun boruları zaman zaman sıkıntı veriyor. Kar yağınca elektrik direklerimiz kırılıyor. Alo deyince SASKİ ve SEDAŞ gelip tamir ediyor. Bunun için resmi kuruluşlara hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum.

MEHMET AYDOĞAN

#geyve #kamisli #mahallesi #

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs