Geyve DÜZAKÇAŞEHİR mahallesi

Geyve Düzakçaşehir mahallesi muhtarı İsa Karasu: "Doğalgazın ana borusu, mahallemize 350 m. yakından geçiyor, fakat bizde doğalgaz yok. Mahallemize doğalgazın gelmesini istiyoruz."dedi.
Mehmet AYDOĞAN Mehmet AYDOĞAN

Emekli Öğretmen Mehmet Aydoğan Düzakçaşehir mahallesi muhtarı İsa Karasu ile görüştü. 

MUHTARIM SİZİ TANIYABİLİR MİYİZ?
Geyve Düzakçaşehir mahallesi muhtarı İsa Karasu. 1970 doğumluyum. Evliyim, iki kızım var. Birinci dönem muhtarım. Ama köyümün alt yapısını, içme suyu ve elektrik şebekesini, kısacası her şeyini gayet iyi bilirim. Çünkü eski muhtar Ayhan Güngör zamanında üç dönem azalık yaptım. Azalarım Abdullah Dikyol, Nail Gökdağ, Yahya Üstün ve Salih Efe ile beraber halkımıza hizmet etmeye çalışıyoruz.

 

MAHALLENİZİ TANIYABİLİR MİYİZ?
Düzakçaşehir mahallesi 50 hanedir. Sakarya'nın Geyve ilçesine bağlı şirin bir yerdir. Merkez ve Orman mahallesi diye iki parçadan oluşur. Geyve'ye 6 km. İstanbul, Eskişehir, Adapazarı, Pamukova kısacası her tarafa ulaşımı kolaydır. Bunun için dışarıdan gelip yerleşenler oluyor. Halkımız sulama imkanı olmadan üzüm, kiraz, elma, ayva yetiştirir; hayvancılık yapar. 

Padişah 2. Beyazıt 1495 yılında Alifuatpaşa'daki tarihi köprüyü yaptırırken köyümüz mevcut imiş. O zaman bu köprüden artan taşlar, cami yapmak için develerle Pamukova ilçesinin Gökgöz mahallesine taşınırken, develerden birinin ayağı kırılır. Taşlar Kayapınarı mevkisinde kalır. Bu taşlardan yapılan çeşmeye Develi çeşmesi denir. Eskiden köy mezarlığında tarihi mezar taşlarına rastlanırdı.

 

ÖNCEDEN YAPILAN HİZMETLER
Muhtar İsa Karasu "Köy ile ilgili önceden yapılanları eski muhtar Ayhan Güngör'den dinleyelim."dedi. 

 

ESKİ MUHTAR AYHAN GÜNGÖR ANLATIYOR
Ben Ayhan Güngör. 2004-2014 yılları arasında üç dönem muhtarlık yaptım. Ziraat Teknikeri ve iki yıllık üniversite mezunuyum. Okumayı, araştırmayı, halka hizmet etmeyi çok severim. Geyve İlçe Tarım Müdürlüğünden emekli olduğum için çiftçinin, köylünün durumunu çok iyi bilirim. Bundan dolayı komşular muhtar seçti. 
Üç dönem içerisinde yeni cami ve minare yaptık.17 km'den içme suyu getirildi. Yeni su deposu yapıldı. Köy içme suyu şebekesi yenilenip, evlere su verildi. Alifuatpaşa su deposundan köy deposuna 2.800 m. yeni boru döşenerek elektrikli su basma hattı çekildi. Yol sıcak asfalt kaplandı. Kanalizasyon yapıldı. Ana yoldaki heyelan giderildi. Mezarlık düzenlendi, etrafı kafes tel ile çevrildi.

 

DÜZAKÇAŞEHİR'İN FİZİKİ KONUMU
Eski muhtar Ayhan Güngör, Düzakçaşehir mahallesi hakkında detaylı bilgiler verdi:
Düzakçaşehir'in yüzölçümü: 2.865 dekar,
Ormanlık alanı: 705 dekar,
Tarım alanı: 1.700 dekar,
Sulu tarım yapılan alan: 150 dekar,
Yerleşim alanı: 180 dekar,
Tarım dışı alan: 100 dekar,
Buğday ekilen: 800 dekar,
Arpa :115 dekar,
Ayçiçeği: 150 dekar,
Bağ: 220 dekar,
Kiraz : 150 dekar, 
Zeytin: 130 dekar,
Fındık: 25 dekar,
Diğer meyvelerin ekildiği alan: 140 dekar.

 

VALİ MUSTAFA BÜYÜK'TEN TEŞEKKÜR
Eski muhtar Ayhan Güngör: "Muhtarlık yaptığım dönemlerde Sakarya valimiz Sayın Mustafa Büyük ve Geyve Kaymakamımız Sayın İdris Akbıyık köyümüze geldiler. Kendilerine Düzakçaşehir'in tarihçesini, ekilen, ekilmeyen arazinin kaç dekar olduğunu, yapılan hizmetleri, halkımızın durumu hakkında detaylı bilgiler verdim. 
Vali Mustafa Büyük,: "Köyün hakkında her şeyi bildiğin için seni tebrik eder, çalışmalarında başarılar dilerim."dedi.

 

MAHALLENİN İSTEKLERİ
Muhtar İsa Karasu ve komşuları, Düzakçaşehir'in isteklerini sıraladı: Doğalgazın ana borusu, mahallemize 350 m. yakından geçiyor, fakat bizde doğalgaz yok.

Mahallemize doğalgaz istiyoruz.
Mahallemize düğün salonu ve köy konağı yapılmasını istiyoruz. 
Köyümüze bahçe sulama göleti yapılsın.
Köy içi elektrik direklerinin değişmesi gerekiyor.
İnternet ve telefon çekmiyor, verici istasyonu kurulmalı.

Köy muhtarlık hizmet binamız yok. 
Ara sokaklar parke döşensin. Arazi yollarımız ve komşu köylere giden yolların düzenlenmesi gerekiyor.

 

MUHTARDAN TEŞEKKÜR
Geyve Düzakçaşehir mahallesi muhtarı İsa Karasu: " Mahalleme yapılan hizmetlerden dolayı; Sakarya Büyükşehir Belediye başkanımız Sayın Ekrem Yüce, Geyve Kaymakamımız Sayın İlyas Memiş, Geyve belediye başkanımız Sayın Murat Kaya ve çalışan personellere teşekkür ederim. Yeni hizmetlerin de gelmesini bekliyoruz." dedi. 
MEHMET AYDOĞAN

#geyve #duzakcasehir #isakarasu #

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs