Geyve ŞEHREN mahallesi

Geyve Şehren mahallesi muhtarı Adem Yüksel: "Şehren ile Geyve arasındaki yolumuzun genişletilip sıcak asfalt kaplanmasını ve sulama göleti yapılmasını istiyoruz. "dedi.
Mehmet AYDOĞAN Mehmet AYDOĞAN

Gazeteci emekli Öğretmen Mehmet Aydoğan, "Ispanak'ın Başkenti Şehren" mahallesi muhtarı Adem Yüksel ile görüştü. 

 

MUHTARIM SİZİ TANIYABİLİR MİYİZ?
Geyve Şehren mahallesi muhtarı Adem Yüksel. 1978 doğumluyum. İki dönemdir muhtarım. Esnaf ve çiftçiyim. Geyve merkezde çay ocağı işletiyorum. Geyve Meslek Lisesi mezunuyum. Evli ve 3 çocuk babasıyım. Muhtar olmak, çocukluk hayalimdi. Bu hayalimi gerçekleştirmek ve halkıma hizmet etmek için muhtar oldum. Azalarım Murat Öztürk, Hüseyin Kaya, Salih Yılmaz ve Mehmet Güneş ile beraber halkımıza hizmet etmeye çalışıyoruz.

 

DÜNYA ŞAMPİYONU ŞEHREN'LİDİR
Avrupa ve Dünya Karate şampiyonu olan Serap Özçelik Sakarya'nın Geyve ilçesine bağlı Şehren köyündendir. Serap Özçelik ile gurur duyuyor ve başarılarının devamını diliyoruz. Şehren, Geyve, Osmaneli ve Gölpazarı'na 30'ar km. mesafededir. Köyümüz tek mahalleden oluşur, 33 hanedir. Eskiden Rum ve Ermeniler otururmuş. İpek Yolu buradan geçermiş. Daha sonra Türkler fethetmiş. Köyde han varmış. Bunun için köyümüze eskiden "Şehirhan" derlermiş. Zamanla "Şehren" şekline dönüşmüş. Okul binası boş duruyor. Cemiyetler için kullanıyoruz. Öğrenciler Geyve Ahmet Yesevi ve Osman Gazi Okullarında taşımalı sistemle okuyor. Bizim mahallede okuyan çok. 

 

ESNAFI BEKLİYORUZ
Şehren'in toprakları verimlidir. Ispanağımız meşhurdur. Her çeşit sebze, meyve yetişir. Fındık ve ceviz dikiyoruz. Pazarcı olan esnafı meyve-sebze deposu olan köyümüze bekliyoruz. Gelsinler en kaliteli sebze ve meyveleri, direk üreticiden alsınlar.

 

MAHALLENİZE NELER YAPTIRDINIZ? 
Şehren mahallesinin muhtarı Adem Yüksel, yapmış olduğu hizmetleri anlatıyor: Köy içinin yolunu sıcak asfalt kaplattım. Kasis, camimize minare, hoca evi, tuvalet, mezarlıktan Gölpazarı'na geçmek için demir köprü, köy konağı, muhtar odası, toplantı salonu, ara sokakları parke döşettim. Yön tabelaları yaptırdım. 1970'lerde yapılmış olan sulama kanallarını her sene imece usulüyle temizliyoruz. 
 

HALKIMIZ BİLECİK'E ÖZENİYOR 
Osmaneli ve Gölpazarı'na giden 30 km'lik yollar genişletilip sıcak asfalt yapıldı. Halkımız bu yollara özeniyor. Geyve yolumuz çok virajlı ve dar. Genişletilip sıcak asfalt kaplanmasını istiyoruz. Ercek mevkisinde kışın gizli buzlanma oluyor, tehlike saçıyor. Burası acilen genişletilip, araçların kaymaması için tırtıklı yapılmalıdır. Şehren'den Çine ve Gündüzler'e geçiş yolu yapılsa; Şehren-Geyve arası 4 km daha kısalır.

İSTEKLERİMİZ ÇOK
İçme suyu ve sulama suyu sıkıntımız var. Bunun için Karadiken deresine gölet yapılmasını istiyoruz. Sulama kanalları da yapılırsa zirai ürünün oranı artar. Telefon ve internet çekmiyor, verici konması gerekiyor. Mahallenin girişindeki boşluğa depo yapılmasını istiyoruz. Depo tüccarlara kiraya verilir, köye bir gelir getirir. Çocuklara oyun parkı ve aileler için oturma parkı yapılmasını istiyoruz.

MUHTARDAN TEŞEKKÜR
Muhtar Adem Yüksel: "Benden evvel görev yapmış olan muhtar abilerimden Allah razı olsun. Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Geyve Kaymakamlığı ve Geyve Belediyesine Şehren mahallemize yaptıkları ve yapacakları hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum.

MEHMET AYDOĞAN

#geyve #sehren #ispanak #

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs