Geyve BELPINAR Mahallesi

Geyve Belpınar mahallesi muhtarı Dursun Karasu: "İçme suyumuz bulanık, sulama suyumuz ise sıkıntılı." dedi.
Mehmet AYDOĞAN Mehmet AYDOĞAN

Gazeteci emekli Öğretmen Mehmet Aydoğan Belpınar mahallesi muhtarı Dursun Karasu ile görüştü.

MUHTARIM SİZİ TANIYABİLİR MİYİZ?
Geyve ilçesine bağlı Belpınar mahallesi muhtarı Dursun Karasu. 1958 yılında doğdum. İlkokul mezunuyum. Evli ve 4 çocuk babasıyım. Muhtarlıkta 3.dönemim. Köyümüzün eksiklerini yapabilmek için muhtar oldum. Azalarım Süleyman Yılgın, Cavit Yılgın, Rafet Aslantürk, İsmail Karatoprak, Burhan Can ve Ahmet Karadere ile halkımıza hizmet etmek için çalışıyoruz.

 

BELPINAR'I TANIYABİLİR MİYİZ?
Belpıar Koru boğazı tarafındadır. Geyve'ye 23 km. uzaklıkta ormanlar arasında bir yerdir. Eskiden Koru köyüne bağlı iken Kürtlü denirdi. 1950 yılında ayrı muhtarlık olunca, adı Belpınar'a dönüştü. 45 hanedir. Halkımız mevsime göre sezonluk gündeliğe giderler, orman işinde çalışarak veya çiftçilik yaparak geçimini sağlarlar.

 

ŞİMDİYE KADAR YAPILAN İŞLER
Köy konağı ve cami onarıldı.Tuvaletler yapıldı Parke döşendi. Yolumuzun bir kısmı asfalt döşendi. 4 km uzaklıktan sulama kanalı getirdik. 
 

MAHALLENİZİN İSTEKLERİ NELERDİR?
Heyelan nedeniyle sulama kanalını kullanamıyoruz. Su kaynağının 2 yüz metrelik kısmının güzergahı değişmesi lazım. Çünkü 2 km'lik heyelan var. Toprağı aldıkça yukarıdan kayıyor. Eğer sulama suyu güzergahı değişirse bahçelerimizi rahat sularız, gelirimiz artar. Az bir şey yağmur yağdığı zaman içme suyumuz batak akıyor. Temiz su içmek istiyoruz.
Ağaç olan elektrik direkleri beton yapılsın ve yol güzergahına alınmasını istiyoruz. Kanalizasyonumuz yok. Arazi yollarımıza çakıl dökülmesi gerekiyor. Sağlık evi istiyoruz.

 

MUHTARDAN TEŞEKKÜR
Bugüne kadar yapmış oldukları hizmetlerden dolayı Sakarya Büyükşehir Belediye başkanımız Sayın Ekrem Yüce, Geyve Kaymakamımız Sayın İlyas Memiş, Geyve belediye başkanımız Sayın Murat Kaya ve çalışan personellere teşekkür ederim. 
MEHMET AYDOĞAN

#geyve #belpinar #kurtlu #

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs