Geyve İHSANİYE Mahallesi

Geyve İhsaniye Mahallesi muhtarı Bayram Yılmaz: "İhsaniye'yi Geyve'ye bağlayan yolun genişletilip sıcak asfalt kaplanmasını istiyoruz." dedi.
Mehmet AYDOĞAN Mehmet AYDOĞAN

Gazeteci emekli öğretmen Mehmet Aydoğan, Yörük köyü olan İhsaniye mahallesi muhtarı Bayram Yılmaz ile görüştü: 

MUHTARIM SİZİ TANIYABİLİR MİYİZ?
Geyve'nin İhsaniye mahallesi muhtarı Bayram Yılmaz. 1974 doğumluyum. İlkokul mezunuyum. Azalarım Sinan Kılıç, Hayrettin Yılmaz, Gürsel Konur ve Yılmaz Kılıç ile birlikte halkımıza hizmet etmek için muhtarlığa talip oldum. Cenabı Allah da nasip etti. Bizler Yörük'üz. Abdülkadir Güler abimiz Yörük'leri şiirinde şöyle anlatıyor:


YÖRÜKLER
Çileye alışık, çalışmada tek,
Her zaman çalışır Yörük kardeşim.
Yaylada, ovada olur gözü pek,
Kıl çadırda yaşar Yörük kardeşim.

Koyun güder, tarla sürer, bel vurur,
Yüzü güleç, obasına yel vurur,
Konar, göçer, Mevla'sına el açar,
Hem çalışır hem gezer Yörük kardeşim.

Hürmetkardır, misafiri çok sever,
Kuzu keser, oğlak keser, koç keser,
Sevimlidir tatlı tatlı gülümser,
Yaylalarda yaşar Yörük kardeşim.
 

MAHALLENİZİ TANITIR MISINIZ?
Muhtar Bayram Yılmaz şunları söyledi: Mahallemizin eski adı Kurtbasan imiş. Zamanla İhsaniye olmuş.Sakarya ilinin Geyve ilçesine bağlı olan İhsaniye mahallemizin halkı Yörük'tür. Köyün kuruluş tarihi belli değildir.Hatay, Aydın ve Halep'ten gelen Karakeçili Yörükler kurmuş.

Kültürümüze çok bağlıyız. Her sene Söğüt'teki Ertuğrul Gazi şenliklerine katılırız. Yörük çadırı kurar, meydanda ateş yakar, üzerinde yemek pişiririz. Yörük adetlerimizi yaşatırız. Uzak yakın demez otobüs kiralar, Yörük şenliklerine, cenaze ve düğün cemiyetlerine gideriz. Misafirperveriz, adetlerimiz, yemek kültürümüz, oyunlarımız, yaşantımız yerli halktan farklıdır.

Eskiden Mimdere, Esenköy de bize bağlıymış. Zamanla ayrılmış. 35 hane olan mahallemiz, Geyve'ye 7 km.dir. Mahallemiz Kayabaşı, Küpçüler, Kurtbasan ve Karşı mahalle olmak üzere dört parçadır. Halkımız fındık, meyve, sebze ve hayvancılık ile geçinir. Diğer köylerdeki okul binaları virane olduğu halde, biz devlet malına sahip çıkar koruruz. Öğrenci olmadığı halde okul binamız sapasağlamdır. 

 

İSTEKLERİNİZ NELERDİR?
İhsaniye'yi Geyve'ye bağlayan yol dar, genişletilip asfalt dökülmesini istiyoruz. Sokakların parke kaplanması gerekiyor. Kanalizasyon, çocuk parkı yapılsın. Bazı mahallelerimizin içme suyu yok. Elektrik hatları ve trafo yenilensin. Daha önce kurulmuş olan tavuk kümesi çevreyi kokutuyor. Taş ocağı dinamit patlattığı zaman evlerimize taş ve toz saçıyor. Koku ve toza çare bulunmasını istiyoruz. 


DAVET
Yetkilerin görevlerinde başarılar diler, İhsaniye köyümüzü görmeleri için davet ediyorum. İhtiyaçlarımızın bir an önce yapılması için de ricada bulunuyoruz.
MEHMET AYDOĞAN

 

 

 

#geyve-yoruk #ihsaniye #

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs