GEYVE MEHMET AKİF'İ SEVİYOR

Geyve Kaymakamlığı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün düzenlediği Mehmet Akif Ersoy’u Anma konferansına Geyveliler yoğun bir şekilde katıldı.
Mehmet AYDOĞAN Mehmet AYDOĞAN

AKİF SEVGİSİ SALONU DOLDURDU
Geyve Anadolu İmam-Hatip Lisesi salonunda düzenlenen konferansa İlçe kaymakamı İlyas Memiş ve eşi Gülcan Memiş, Kaymakamlık Yazı işleri müdürü Atilla Vardar, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Doğan, şube müdürleri Halit Suçatı ve Yavuz Şengül, daire amirleri, okul müdürleri, öğretmenler ile çok sayıda vatandaş katıldı. Programı öğretmen Tuğba Muratalan başarıyla sundu.
Mehmet Akif Ersoy'u anma konferansına İstanbul Fatih Sultan Mehmet Vakfı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Andı ile Sakarya Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yılmaz Daşçıoğlu konuşmacı olarak katıldı.

VATAN İÇİN YAPILAN HİZMETTEN PARA ALINMAZ
Konuşmacılar özetle şunları söylediler: Mehmet Akif Ersoy'un kişiliğini tanıdıkça, eserlerini okudukça insanın maneviyatı değişir ve vatanını daha çok sever. Çünkü o, adam gibi adamdır. Vatan onun için her şeyden önce gelir. Mehmet Akif verdiği sözde duran kişidir. Fakir olduğu halde İstiklal Marşını yazdığı için verilen o zamanın 500 lirasını "Vatan için yapılan hizmetten para alınmaz." diyecek kadar gönlü zengin bir insandır.

Yunus Emre gibi cami kürsülerinde şiirleri okunan tek şairdir. Yaşadığı dönemin iktidarı Mehmet Akif'e millet vekili maaşı bağlamayıp dışlasa da o milletin gönlünde taht kurmuştur. Bunun için milyonlarca aile çocuklarına Mehmet Akif ismini vermiştir. Bunun için vefat ettiği 1936 yılından beri vatandaşlar Akif'i unutmayıp, anma programları düzenlemektedirler. Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın.

KAYMAKAMDAN TEŞEKKÜR
Geyve kaymakamı İlyas Memiş:"Bizleri kırmayıp davetimize icabet eden İstanbul Fatih Sultan Mehmet Vakfı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Andı hocamıza ve Sakarya Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yılmaz Daşçıoğlu hocamız ile dinleyicilere teşekkür ederim."dedi. Kaymakam Memiş, günün anısına konuşmacılara plaket verdi. 
MEHMET AYDOĞAN 

#geyve #mehmet #akif #

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs